Karlovy Vary: Ve městě se otevřela nová bilingvní základní škola

Karlovy Vary: Ve městě se otevřela nová bilingvní základní škola
Montessori třídy fungují po celém světě a od 1. září 2021 je budou moci nově navštěvovat děti i v Karlových Varech. S novým školním rokem se poprvé otevřou dveře Carlsbad Montessori School, bilingvní školy založené na autentických principech Marie Montessori. Láska ke vzdělání, vlastní odpovědnost, připravené prostředí, podpora přirozené zvídavosti, rozvoj dětské osobnosti a samostatnosti jsou tu prioritou.

Škola bude nové žáky do prvních pěti ročníků přijímat i po začátku školního roku, a to až do naplnění kapacity. Podporuje také domácí vzdělávání, a proto je vhodná jako kmenová škola pro žáky v individuálním vzdělávání.

„Věříme, že i tady jsou a budou lidé podporující radost a úspěch svých dětí a dopřejí jim kvalitní vzdělání, moderní metody a respektující jednání, s nadstandardními možnostmi v případě pokračující pandemie,“ říká zakladatelka a ředitelka Carlsbad Montessori School v Karlových Varech Mgr. Miroslava Brožová. 

Tato nově vzniklá organizace se připojí k 65 školám, které již v České republice fungují a mají mnoho úspěšných absolventů. Na světě již existuje více než 30 000 Montessori škol, první vznikla již v roce 1907. Od té doby se tato metoda stala nejrozšířenější ucelenou pedagogikou na světě. Je založena na znalosti vývojových fází – děti mají v různých časových obdobích svého života různé potřeby. Maria Montessori naznačila, že pokud podpoříme přirozený vývoj dětí, zajistíme tím nejlepší výsledky. 

„Jsme školou zapsanou v rejstříku škol a školských zařízení a nabízíme plnohodnotné vzdělávání s vysvědčením na konci školního roku. Chceme dosáhnout toho, že se v naší škole budou děti učit rády a samy se budou chtít dál vzdělávat,“ konstatuje Miroslava Brožová, která má bohaté zkušenosti s prací ředitelky a učitelky v Montessori školách.

Pedagogiku Marie Montessori studovala mimo jiné v Princetonu, USA.

„V Montessori škole jsem našla sama sebe, již vím, že klid a otevřená mysl pomůže dětem při učení více než omezování a trvání na jediné „správné“ cestě,“ doplňuje Mgr. Nikol Dědková, učitelka Carlsbad Montessori School.


Zdroj: Miroslava Brožová

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!