Klatovská a Rokycanská nemocnice očkují proti covidu

Klatovská a Rokycanská nemocnice očkují proti covidu
Z důvodu velkého zájmu bude v Klatovské nemocnici pokračovat očkování proti covidu minimálně do konce roku 2023. A stejně jako dosud to bude vždy v pátek v lichém týdnu dopoledne, konkrétně 8. a 22. prosince od 8 do 11:30 hodin.

A stejně jako dosud to bude vždy v pátek v lichém týdnu dopoledne, konkrétně 8. a 22. prosince od 8 do 11:30 hodin.

"K očkování je možné se rezervovat přes objednací systém ministerstva zdravotnictví. Není to ale nutné. Kapacity očkovacího místa jsou velké. Jen kdyby zájem předčil očekávání, budou upřednostněni objednaní. Lidé bez rezervace by v takovém případě mohli čekat," upozorňuje mluvčí Klatovské nemocnice Jiří Kokoška.
           

Očkování proti covidu v Klatovské nemocnici 

  • pátky liché týdny 8:00 - 11:30 (8. a 22. prosince)

  • příjmová ortopedická ambulance (z vestibulu vpravo)

  • očkujeme pouze dospělé

  • rezervace možná na webu MZČR - info níže

    

K očkování je momentálně používána vakcína Comirnaty XBB 1.5, která je určena proti současným nejčastějším variantám nemoci. Očkuje se jako jedna dávka (monovakcína) a nerozlišuje se, zda se jedná o základní očkování nebo posilující dávku. Pro již dříve očkované ovšem platí, že novou dávku nelze podat dříve než po třech měsících od posledního očkování proti covidu. 

Více k očkování zde:  klatovy.nemocnicepk.cz/ockovani

Z důvodu velkého zájmu bude i v Rokycanské nemocnici pokračovat očkování proti covidu minimálně do konce roku 2023. A stejně jako dosud to bude vždy ve čtvrtek v sudém týdnu dopoledne, konkrétně 14. a 28. prosince od 8 do 12 hodin.   

"K očkování je možné se rezervovat v čase od 8 do 11 hodin přes náš nemocniční rezervační systém. U dětí od 5 do 11 let je rezervace přímo nutná, abychom zajistili pediatra a dětské vakcíny. U dospělých rezervace přímo vyžadována není. Ale pokud bude větší zájem, budou upřednostněni na čas rezervovaní zájemci. Lidé bez rezervace budou očkováni dle kapacit a pořadí, v jakém přijdou," upozorňuje mluvčí Rokycanské nemocnice Jiří Kokoška.
           

Očkování proti covidu v Rokycanské nemocnici

  • čtvrtky sudé týdny 8:00 - 12:00 (14. a 28. prosince)

  • bývalá dětská a později covidová ambulance (levé nádvoří)

  • Děti do 11 let pouze s rezervací

  • Dospělí a mládež od 12 let mohou přijít i bez rezervace. V případě většího zájmu, ale budou upřednostněni objednaní.

    

K očkování je momentálně používána vakcína Comirnaty XBB 1.5, která je určena proti současným nejčastějším variantám nemoci. Je vyrobena ve dvou variantách. První je určena pro dospělé a mládež starší 12 let. Druhá pro děti od pěti do 11 let. Rokycanská nemocnice očkuje obě kategorie.

Vakcína se očkuje jako jedna dávka (monovakcína) a nerozlišuje se, zda se jedná o základní očkování nebo posilující dávku. Pro již dříve očkované ovšem platí, že novou dávku nelze podat dříve než po třech měsících od posledního očkování proti covidu. 

Více k očkování zde:  rokycany.nemocnicepk.cz/ockovani


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!