Klatovský PASK nabídne skleněné vánoční dárky od českých výrobců

Klatovský PASK nabídne skleněné vánoční dárky od českých výrobců
Pokud si kladete otázku, kde nakoupit takové vánoční dárky, které nejsou běžně dostupné v obchodní síti, tak se vypravte v sobotu a v neděli 27. a 28. listopadu do Pavilonu skla v Klatovech.

Přes deset firem a uměleckých řemeslníků zde bude nabízet svou produkci. Najdete zde barevné hutně tvarované vázy, broušené a jinak zdobené nápojové sklo, ryté půllitry, drobné skleněné dekorace, vánoční ozdoby a samozřejmě nemohou chybět ani šperky.

A kdo zde bude prodávat? Skláři a brusiči z Annína zde nabídnou třeba broušené nápojové sklo, sklárna Liběnka z Hrádku u Sušice vázy i drobnější hutní produkci. Zdeněk Kunc z Radvance u Nového Boru přiveze hutní a broušené sklo. Šumavští brusiči Jiří Jirman z Kašperských Hor a Jaroslav Zedník z Vimperka představí samozřejmě broušené sklo. A chybět nemohou ani šperky Jany Wudy z Nezdic, Evy Hof-Krocové z Plzně či Natálie Vítovcové z Klatov. Klatovy bude reprezentovat i brusič a rytec Gabriel Hájek. A chybět nebudou ani české vánoční skleněné ozdoby. Někteří prodejci zde budou oba dva dny, jiní jen jeden z nich, ale po celý víkend bude rozhodně nabídka velmi pestrá.

A jako bonus si můžete prohlédnout stálou expozici Pavilonu skla a podívat se na nabídku PASKového obchůdku. Zde najdete například skleněné karafiáty nebo modré vázy inspirované lötzovskými secesními dekory, které jinde nekoupíte. 

www.pask-klatovy.cz

Adventní trh českého skla v Pavilonu skla Klatovy 
Sobota a neděle, 27. – 28. 11 2021 od 10 do 16 hodin

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!