Knihovna města Plzně získá příspěvek na rukodělné kurzy pro ukrajinské uprchlíky

Knihovna města Plzně získá příspěvek na rukodělné kurzy pro ukrajinské uprchlíky
Knihovna města Plzně obdrží příspěvek ve výši téměř 100 tisíc korun od Nadace VIA na projekt s názvem Rukodělné kurzy v knihovně z programu Z Ukrajiny mezi nás. S přijetím nadačního příspěvku pro knihovnu souhlasila Rada města Plzně.

Nadace VIA v rámci programu Z Ukrajiny mezi nás umožňuje podávat žádosti o nadační příspěvky. Cílem programu je podpora ukrajinských uprchlíků v začleňování do české společnosti, snižování napětí mezi nově příchozími a místními obyvateli, zlepšování jazykové vybavenosti, apod.

„Nadační příspěvek ve výši 99,8 tisíc korun bude využit na projekt Rukodělné kurzy v knihovně, na přípravu a pořádání volnočasových, vzdělávacích a integračních aktivit zaměřených na příchozí z Ukrajiny, a zejména na nákup materiálu a úhradu honorářů lektorkám a koordinátorkám kurzu. Obsahem kurzu jsou základy rukodělných technik, tedy háčkování, pletení, šití. V rámci programu se ale uskuteční i workshopy či výlet,“ přiblížila Eliška Bartáková, radní pro oblast kultury a památkové péče. Projekt probíhá od 20. října 2023 do 31. března 2024.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!