Kynšperk: Město ocenilo dobrovolné dárce krve (TV Západ)

Kynšperk: Město ocenilo dobrovolné dárce krve (TV Západ)
V Kynšperku nad Ohří se v pondělí 7. března uskutečnilo na městské radnici předávání ocenění dobrovolným dárcům krve. Přítomné přivítal starosta města Tomáš Svoboda a poté předal dárkové koše jednotlivým novým držitelům Jánského plakety.

Stříbrnou medaili za dvacet a více odběrů obdrželi Vojtěch Kraus, Věra Galčíková a Barbora Matějková. V nepřítomnosti pak Šárka Valešková. 

Zlatou medaili za 40 a více odběrů získali Lucie Prančlová, Lenka Modroková a Martina Jindrová. V nepřítomnosti pak ocenění obdrželi Jiří Babický a Radek Oračko. Mezi oceněnými byla také učitelka z mateřské školy Veronika Boudová.

"Mám již už 46 a začal jsem hned v osmnácti. Nejdřív to byly odběry krve a teď jsem přidala odběry plazmy. Maminka chodila darovat krev, tak jsem se k ní přidala," uvedla Veronika Boudová, učitelka v Mateřské škola. 

Na odběry chodí paní Boudová do sokolovské nemocnice a kromě společenského přínosu vidí výhodu ve faktu, že má k dispozici i pravidelnou kontrolu krevního obrazu. 

"Zdravotní v tom je určitě. Protože mám pokaždé kontrolovaný kompletně svůj zdravotní stav, takže vím, jak na tom jsem. A když mi nějaký vitamín chybí, tak mi ho okamžitě pošlou," dodala dobrovolná dárkyně krve Boudová.

Po slavnostním předání se ještě zúčastnění vyfotografovali do místního Kynšperského zpravodaje.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!