Kynšperk: Shořelý vánoční smrk nahradila jedle (TV Západ)

Kynšperk: Shořelý vánoční smrk nahradila jedle (TV Západ)
Nový vánoční strom mají v Kynšperku nad Ohří. Kanadská jedle je zatím jen ve velikosti běžného stromku, který si lidé kupují domů, ale ve městě jsou rádi, že ji mají.

„Stala se věc, že nám někdo zapálil vánoční stromeček, který jsme pravidelně zdobili. Když se podíváte okolo, tak to byl jediný strom, který byl schopen, když se ozdobil, být dominantou města,“ popsal starosta města Kynšperk Tomáš Svoboda.

Vandal zapálil vánoční smrk i s výzdobou. Správa majetku města zajistila nákup nového stromku.

„Pořídili jsme tuto kanadskou jedli z toho důvodu, že je to stromeček odolný – i proti nepříznivému počasí, ať je teplo, zima apod. Není tak náchylný, jako jiné vánoční stromky či jiné zimní stromky. Včera ho kluci přivezli a zasadili. Máme zde připravený i husí krk, když se podíváte okolo stromku. Ten je potřeba, protože ta balená je země a je třeba ho pravidelně zalévat, aby se dobře chytil. Pořizovací cena toho stromečku byla 14.500,- Kč,“ přiblížil Svoboda.

Ve čtvrtek 12. října pak dopoledne za účasti školáků a předškoláků společně symbolicky stromek přivítali. 

Okolo stromku je ohrádka, kterou by chtělo vedení města ještě doplnit betlémem. Místo bylo vybráno i s ohledem na fakt, že sem dosáhne kamerový systém Městské policie.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!