Maminy s rakovinou získají v Plzni nové prostory

Maminy s rakovinou získají v Plzni nové prostory
Město Plzeň rozšíří svou podporu spolku Maminy s rakovinou (MsR), pronajme mu další městské prostory za zvýhodněnou cenu.

Uzavření nájemní smlouvy s organizací, která pomáhá onkologicky nemocným matkám a je první svého druhu v České republice, schválila Rada města Plzně. Spolek se zaměřuje na pomoc onkologicky nemocným maminkám napříč všemi druhy nádorových onemocnění, včetně těch méně známých či vzácných.

„Jsem přesvědčena, že si tato organizace naši podporu zaslouží. Nově jim pronajmeme prostory, a to o výměře 22 metrů čtverečních v Sedláčkově ulici č. 26. Spolku poskytnou další místo například pro konání osvětových programů a současně budou zpřístupněny jako výdejna dobročinného e-shopu, kde mohou lidé tuto neziskovou organizaci podpořit,“ sdělila Světlana Budková, radní pro oblast bytovou včetně sociálního a dostupného bydlení.

Za nájemné spolek zaplatí 330 korun za metr čtvereční a rok. Jde o sazbu, za kterou Plzeň poskytuje zvýhodněné nájemné pro neziskové organizace za užívání prostorů v domech ve vlastnictví statutárního města Plzně.

Plzeň už spolku pronajímá od října 2021 i vedlejší prostory v Sedláčkově 26 o rozloze zhruba 55 metrů čtverečních, které Clubu MsR slouží jako tzv. koordinační centrum pomoci onkologicky nemocným matkám a jejich rodinám.

Maminy s rakovinou je organizace, která působí nejen v Plzni, ale také v Aši a Táboře. Spolek se komplexně věnuje i rodinám pacientek, protože rakovinu vnímá jako onemocnění celé rodiny.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!