Mariánské Lázně: Petr Třešňák odstoupil z funkce starosty

Mariánské Lázně: Petr Třešňák odstoupil z funkce starosty
Novým starostou se stal Martin Kalina. Petr Třešňák vysvětluje svůj odstup z funkce tím, že od loňského podzimu je také poslancem a obě funkce už nechce kumulovat.

"Říká se, že sedět na dvou židlích se pořádně nedá. Pravdou je, že celý podzim jsem na většinu dotazů médií odpovídal, že zvládnu mandát poslance i starosty. Nyní vím, že ve spojení s poslaneckým mandátem je souběžně role starosty v oblasti manažerské zvládnutelná. Nicméně funkce starosty skrývá i tu reprezentativní funkci, se kterou se to již velmi obtížně kombinuje. Starosta by měl být v kontaktu s občany, se sportovci, se seniory, prostě se všemi, kdo v našem městě žijí. A v této oblasti bych opravdu nyní své povinnosti plnit na 100% nemohl," vysvětluje svoje rozhodnutí na svých facebookových stránkách Petr Třešňák.

"I proto jsem dnes navrhl zastupitelstvu města usnesení, ve kterém jsem předložil návrh na mé odvolání a zároveň navrhl Martina Kalinu jako svého nástupce," uvádí dále Petr Třešňák.

"Na začátku března budu otevírat regionální poslaneckou kancelář právě zde v Mariánských Lázních, konkrétně v Úšovicích, Skalníkova 471. Mariánské Lázně jsou stále mým domovem, domovem mých dětí, které zde chci nadále vychovávat a určitě odtud neutíkám pryč, jak z mnoha úst slýchám. Na závěr tedy doplním, že i rodinné důvody v tomto rozhodnutí sehrály určitou roli, protože za 4 měsíce očekáváme narození třetího podomka a já určitě nechci zanedbávat rodinu, která moji oporu bude potřebovat," dodává.


Zdroj: facebookové stránky Petra Třešňáka

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!