Módní značka Vuch vyrábí z nevyhovujících produktů sedací vaky, které dodává zdarma do školek

Módní značka Vuch vyrábí z nevyhovujících produktů sedací vaky, které dodává zdarma do školek
Česká módní značka kabelek, batohů, peněženek a dalších módních doplňků Vuch dává velký důraz na udržitelnost. Běžně se nepovedené produkty vyhazují. U tohoto výrobce v Chrudimi ale vznikl nápad, jak dál tyto nevyhovující kousky produktů využít.

Udržitelnost je celospolečenské téma, které také silně vnímáme. Díky našemu programu Nulového odpadu bereme tuto otázku velmi vážně. Nejen že máme kolekci eko kabelek, ale také kolekce eko peněženek, které jsou vyrobeny zrecyklovaného oxfordu, drti z plastových lahví.  Samozřejmostí je i balení pro všechny naše produkty, kde také používáme recyklované materiály,“ říká Martin Kůs, spoluzakladatel a spolumajitel Vuch a dodává: „My ve Vuch máme radost, když mají radost ostatní. A co je víc, když můžete vykouzlit úsměvy malým dětem a u toho trochu pošetřit životní prostředí? Proto u nás vznikl nápad, jak dál využívat nevyhovující kousky našich produktů a vyrábět tzv. Bobíky.

A jak Bobíci vznikají?

Nevyhovující produkty se odváží do velké drtičky, kde se vytvoří malé kousíčky o velikosti 1-5 cm. Drť je potom smíchána s polystyrenovými kuličkami. Tím vznikne pohodlná náplň vaků na sezení - Bobíků.

Image title

Za každý počet třech prodaných Bobíků věnujeme tři vaky do konkrétní mateřské školky v našem regionu. Děti tak mohou na vacích tvořit, odpočívat, řádit nebo prostě jen sedět na barevných Bobících a my máme jistotu, že jsou ve správných rukou a dělají radost. Navíc je vyrábíme kompletně v české produkci, což je poslední střípek Bobího příběhu,“ dodává Martin Kůs.

Bobíka si může pořídit každý, například jako taburet do obýváku, fajn parťáka do pokojíčku pro dítě či pro relaxaci na chatě či chalupě. A tím přispět ekologii i radosti v mateřských školkách.

Zdroj textu a fotografií - TZ ASPEN.PR

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!