MPO přijímá žádosti do programu Czech Rise Up 3.0. Připraveno je 500 milionů korun

MPO přijímá žádosti do programu Czech Rise Up 3.0. Připraveno je 500 milionů korun
Od 11. října je možné podávat žádosti do programu Czech Rise Up 3.0 – Poradenství pro digitální transformaci podniků.

Cílem je podpora odborného poradenství v oblasti digitální transformace pro zvýšení digitální úrovně malých a středních podniků působících na českém trhu. Výzva bude financována z Národního plánu obnovy. Žádosti je možné podávat do 31. 3. 2023.

„Jsou to právě inovativní řešení, která zvyšují odolnost ekonomiky a umožňují malým a středním podnikům reagovat na krize,“ říká ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela a dodává: „Proto nyní v rámci Národního plánu obnovy pokračujeme v jejich podpoře.“

Podpora je určena pro malé a střední podniky k financování odborného poradenství (služeb poradců, expertů a znalců v oblasti digitalizace) za účelem zvýšení digitální úrovně podniků. Služby se musí zaměřovat na identifikaci procesů, jejich zhodnocení a návrhy způsobů řešení vedoucí k digitální transformaci podniků, včetně zhodnocení nákladů a dopadů.

„Cílem výzvy je podpora malých a středních podniků k digitální transformaci pro zvýšení jejich odolnosti vůči následkům krize způsobené epidemií COVID-19, ale také jejich připravenosti čelit v budoucnosti dalším negativním jevům,“ říká náměstek pro digitalizaci a inovace Petr Očko.

Výzva bude financována z Národního plánu obnovy. Alokace výzvy činí 500 milionů korun, míra podpory je 85 % způsobilých výdajů projektu.

Žádosti bude možné podávat do 31. 3. 2023 nebo do vyčerpání alokace výzvy.

Přesné znění výzvy, včetně kontaktu pro případné dotazy, je k dispozici na webu MPO.  

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!