Muž v tramvaji napomenul hlučnou skupinku, mladíci ho vytáhli ven a zbili

Muž v tramvaji napomenul hlučnou skupinku, mladíci ho vytáhli ven a zbili
V Brně byl u bohunické nemocnice brutálně napaden padesátiletý muž, který napomenul skupinku mladých lidí hlučících a chovajících se vulgárně v tramvaji. Násilníky, kteří byli pod vlivem alkoholu, se podařilo zadržet strážníkům a předat je státním policistům.

V sobotu večer se u bohunické nemocnice v Brně odehrála nepříjemná situace. Tramvaj číslo 1, která stanicí u nemocnice projížděla, byla v tu chvíli svědkem brutálního napadení padesátiletého muže. Jeho jedinou 'vinou' bylo, že si dovolil napomenout skupinku mladých lidí, kteří nepříjemně rušili své okolí hlasitou hudbou a vulgárním chováním.

Asi osm mladých lidí ve věku mezi 20 až 30 lety nastoupilo do tramvaje u nemocnice a během cesty se chovalo více než hlučně. Mimo jiné si pouštěli hlasitou hudbu ze svých telefonů a někteří z nich byli zjevně pod vlivem alkoholu. Ostatní cestující se zprvu snažili svou situaci vyřešit ignorováním hlučné skupiny, avšak padesátiletý muž se rozhodl situaci řešit slovy.

Jeho pokus o napomenutí hlučné skupiny se mu však vymstil. Poté, co mu mladíci začali nadávat, vystoupil z tramvaje a pokusil se do ní následně znovu nastoupit v přední části vozu, ve snaze uniknout nepříjemné situaci. Avšak tři muži ve věku 21, 24 a 39 let jej násilím vytáhli na zastávce Osová ven z vozu a zbili.

Následky útoku byly velmi nepříjemné: napadený měl na hlavě krvavou podlitinu a stěžoval si na bolesti hlavy, úst a nevolnost. Jeho triko a kalhoty byly roztrhané.

Naštěstí byli brněnští strážníci včas upozorněni na incident a u zastávky Vojtova si na hlučnou party počkali. Trojici útočníků se jim podařilo zadržet a předat státním policistům, kteří jejich jednání vyšetřují jako podezřelý trestný čin.

Podobný konflikt v tramvaji zažila Brno i v červnu minulého roku, kdy konfrontace mezi romským mladíkem a ukrajinským mužem skončila smrtí prvně jmenovaného. Incident tehdy vyvolal vlnu napětí mezi romskou a ukrajinskou menšinou v České republice. Ať už výsledek vyšetřování tohoto případu bude jakýkoli, měl by sloužit jako varování pro ostatní.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!