Na Klatovsku lapili dealera drog

Na Klatovsku lapili dealera drog
Klatovští kriminalisté vedou vyšetřování proti sedmapadesátiletému muži z Klatovska. Ten si nejméně v době od měsíce srpna loňského roku do minulého týdne obstarával v obci Plzeň dosud nezjištěným způsobem drogu pervitin.

Tu pak po určitou dobu u sebe přechovával a poté ji na různých místech v obci Klatovy opakovaně, téměř ve 30 případech, za účelem prospěchu či bezúplatně z kamarádství, předával dalším osobám.

V polovině minulého týdne ve večerních hodinách byl dotyčný muž v jedné z obcí na Klatovsku policisty zadržen. Jako spolujezdce osobního vozidla měl u sebe v igelitových uzavíratelných přepravkách za účelem distribuce dalším osobám necelých 30 gramů bílé krystalické látky s obsahem pervitinu, přičemž pervitin obsahuje psychotropní látku metamfetamin, která patří mezi zakázané psychotropní látky.

Uvedeného jednání se obviněný muž dopustil i přesto, že již byl za tento čin v minulosti odsouzen. Policejní komisař sdělil dotyčnému obvinění ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a nyní již je ve vazbě. O jeho umístění do vazby rozhodl v neděli Okresní soud v Klatovech. Na případu nadále pracují klatovští kriminalisté.

ilustrační foto

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!