Náměstí Republiky v úterý hostí akci Ve zdravé Plzni zdravý zub

Náměstí Republiky v úterý hostí akci Ve zdravé Plzni zdravý zub
Občané Plzně, ale také i návštěvníci města, budou mít v úterý možnost konzultovat na náměstí Republiky se studenty stomatologie zásady správného postupu v ústní hygieně.

To všechno v rámci 6. ročníku akce „Ve zdravé Plzni zdravý zub“.

Na padesát studentů stomatologie LF UK v Plzni bude 21. dubna 2015 od 9 do 18 hodin na náměstí Republiky v Plzni oslovovat kolemjdoucí a vysvětlovat jim základní postupy v péči  o svůj chrup a ústní dutinu. 

„Mnoho lidí má velký problém se správnou hygienou a mnozí z nich ani neví, jak správně si vyčistit zuby“, říká Adam Špillar ze Sdružení studentů stomatologie České republiky. A právě dokonalé čištění zubů je základ prevence jakéhokoliv zubního onemocnění.

 „Studenti budou mít při akci k dispozici pomůcky – velké zubní kartáčky a modely chrupu, které určitě nalákají nejen dospělé, ale zejména děti, a budou se snažit vyvracet spoustu zažitých mýtů a polopravd a nenásilnou formou ukazovat, jak správně používat dentální pomůcky a motivovat tak lidi k péči o jejich zdravý chrup“, doplnil Adam Špillar. Dobrovolníci, ještě před samotnou akcí, budou absolvovat odborné přednášky, které povedou doktoři z Lékařské fakulty v Plzni. 

Nad touto studentskou osvětovou akcí přijal záštitu starosta Městského obvodu Plzeň 3 Radislav Neubauer.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!