Nebojte se investovat do nemovitostí. S vhodnou podporou to zvládnete

Nebojte se investovat do nemovitostí. S vhodnou podporou to zvládnete
Co si budeme povídat, doba není jednouchá. Jistoty se vytratily a nám nezbývá, než doufat v lepší zítřky. Na druhou stranu ale, za „doufání“ si chleba nekoupíme. Je potřeba aktivně jednat a včas se připravit na budoucnost. Co začít investovat do nemovitostí?

Možná se vám zdá, že investování je takzvaně „vyšší dívčí“ a zcela mimo vaše možnosti. Opak je však pravdou. I v našich zeměpisných šířkách má investování svoji tradici, zejména pak investice do nemovitostí.

Pořízení nemovitostí třeba v Moravskoslezském kraji, kde stále ještě platí příznivé ceny, se určitě vyplatí. Tato dlouhodobá a vcelku bezpečná investice totiž, kromě zajištěného bydlení, přináší další velmi významné výhody. Jde především o ochranu hodnoty peněz před rostoucí inflací a následně jejich poměrně zajímavé zhodnocení.

Nelze však nezmínit, že se jedná o ne úplně snadný způsob investování, jenž se neobejde bez patřičných znalostí. Lepší variantu tak představuje spolupráce s oborníky, kteří s pořízením investiční nemovitosti pomohou. Vše potřebné zařídí například společnost MBRE Investiční nemovitosti, jež vyhledá vhodnou nemovitost, garantuje čistý zisk z pronájmu i nárůst hodnoty nemovitosti v čase a správu nemovitosti vezme do svých rukou.

Cíl takové kooperace s investičními specialisty spočívá hlavně v ulehčení práce klientovi, aby nemusel řešit každodenní úkony související s pronájmem bytu či domu ani trávit čas na cestách. Konzultanti a makléři se současně starají o dobrý stavební a technický stav nemovitostí i co největší zhodnocení investice čili nejvyšší možný výnos z pronájmu, který v danou chvíli realitní trh nabízí.

V rámci spolupráce ve formě správy na sebe specializovaná firma převezme rovněž administrativu spojenou s nájemným, což zahrnuje hned několik úkonů:

  • dbá na to, aby nájemné v investiční nemovitosti vždy odpovídalo aktuální výši nájemného na realitním trhu, jehož vývoj pravidelně sleduje,

  • u nových nájemníků prověří zaměstnavatele, platební morálku i případné exekuce a insolvence, čímž předchází eventuálním problémům s úhradou nájemného,

  • kontroluje platební kázeň nájemníků, v případě potřeby jim zasílá SMS i papírové upomínky a stará se o ukončení nájmu s neplatiči,

  • nájemníky vždy povinně pojistí, aby na nemovitosti nebo v její domácnosti nenastaly žádné nepředvídatelné události,

  • a konečně, stane-li se, že nájemník přestane hradit nájemné, uhradí nájemné za něj a snaží se rychle najít nájemníka nového.

K přednostem svěřené správy nemovitosti patří též zajištění veškerých havarijních oprav včetně úklidu, výmalby a ostatních činností nezbytných před předáním novému nájemníkovi. Investiční byty zkrátka kompletně připraví k okamžitému nastěhování.

Stejně tak společnost pověřená správou nemovitosti nebo komerčních prostor s přidruženým pozemkem dohlédne na to, aby se nájemník choval v souladu s nájemní smlouvu. To znamená, aby byl pozemek stále uklizený, trávník posečený a vše ostatní v perfektním stavu.

V neposlední řadě pak spolupracující firma zastupuje své klienty – investory - na všech jednáních společenství vlastníků jednotek (SVJ), jimž předává veškeré informace o projednávaných novinkách. Po vzájemné dohodě může navíc zástupce při zásadních rozhodnutích hlasovat investorovým jménem.

Nebojte se tedy investovat do nemovitostí. S podporou toho správného partnera získáte investiční nemovitost za přijatelnou cenu, s dobrým výnosem i schopností rychlého prodeje. To zvládnete!

Foto: dodal inzerent

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!