V Kroměříži probíhá příprava výstavby nové sportovní haly za cca 300 milionů Kč

V Kroměříži probíhá příprava výstavby nové sportovní haly za cca 300 milionů Kč
V Kroměříži probíhá příprava výstavby nové sportovní haly za cca 300 milionů Kč. Město nyní realizuje nákup 3 000 m2 pozemků od firmy KS Estate. Součástí dohody je i plán KS Estate na budoucí výstavbu tenisového areálu na sousedních pozemcích. Město za pozemky zaplatí 6,5 milionu Kč.

V Kroměříži se chystá výstavba moderní sportovní haly za zhruba 300 milionů korun. Město Kroměříž bude nyní realizovat nákup tří tisíc metrů čtverečních pozemků od firmy KS Estate, které jsou ke stavbě haly nutné. Měsťtí zastupitelé již schválili tuto transakci na svém posledním zasedání. Kromě plánované haly má firma KS Estate v úmyslu také dlouhodobě připravit stavbu tenisového areálu na sousedních pozemcích.

Starosta Tomáš Opatrný uvedl, že nutnost vykoupit pozemky byla známa již delší dobu. V současné době řeší město i komplikaci, která spočívá v tom, že přilehlé pozemky ve vlastnictví města jsou zatíženy veřejněprávními smlouvami a stavebními povoleními ve prospěch společnosti KS Estate. Tato skutečnost brání stavebním pracím. Nyní se tak díky uzavření kupní smlouvy s KS Estate napravují nedořešené záležitosti z minulosti.

Za pozemky zaplatí město 6,5 milionu korun. Část opozice ovšem poukazuje na to, že není nutné kupovat celých tři tisíce metrů čtverečních pozemků. Podle zastupitele Petra Komínka by pro stavbu haly a účelovou komunikaci stačilo pouze 900 metrů čtverečních. Zbytek území je podle něj bez významu pro město a pozemky by se nemusely využít.

Vedení radnice argumentuje, že nákupem pozemků scelí majetek města a umožní tak celkové zvelebení dané lokality v budoucnosti. Starosta Opatrný uvedl, že smyslem nákupu je i vytvoření cesty umožňující okružní jízdu areálem. Auta tak nebudou muset u haly otáčet a jezdit zpátky kolem bazénu, ale pojedou kolem budovaného hotelu a tenisové haly. Město Kroměříž zároveň postaví zmíněnou příjezdovou silnici, kterou měla původně vybudovat soukromá firma.

Nová sportovní hala bude určena pro množství sportů a umožní jejich provozování i na vrcholové úrovni. Se stavbou je počítáno například s potřebnou výškou stropu pro volejbalové soutěže nebo se zónami pro další sporty. Hala se bude nacházet asi 75 metrů jižně od místního plaveckého bazénu, bude mít kapacitu hlediště pro zhruba 400 diváků a u haly vznikne více než 100 nových parkovacích míst.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!