Nové logistické zázemí v Temelíně

Nové logistické zázemí v Temelíně
Firma Procarosa plánuje v malém Tetíně vybudovat logistické zázemí, což by mělo obci přinést nové pracovní příležitosti a ekonomický růst. Výstavba by měla začít příští rok a následně by mohlo být vytvořeno desítky nových pracovních míst.

V malém Tetíně, který leží mezi Miletínem a Lázněmi Bělohradem, se chystá významný ekonomický obrat. Tetín se může těšit na příchod Procarosy, firmy která by měla do obce přinést nové pracovní příležitosti a ekonomický růst. Starosta Matěj Hlavatý (STAN) to považuje za podobné situaci jako výhru v loterii, jelikož obec s půldruhoutisícovým rozpočtem oceňuje každou investici.

V současné době obyvatelé Tetína docházejí do práce především do Hořic, Lázní Bělohradu a Dvora Králové nad Labem. Podle starosty také závisí na rozvoji těchto měst. “Firma, která má obrat desítky milionů korun, je v Tetíně potřebná a vítaná,” prohlásil Hlavatý.

Procarosa má sídlo v Hradci Králové a provozovnu v Hořicích. Její další rozvoj je však omezen nedostatkem prostor. Po pětiletém hledání vhodné lokality usoudila, že Tetín je nejlepší volbou, částečně díky vstřícnosti místní radnice.

Společnost Procarosa plánuje v Tetíně vybudovat logistické zázemí na pozemku vedle obecního úřadu. První logistickou halu chce začít stavět příští rok. I když se jedná o malou firmu, její přesun do Tetína jí poskytne možnost dalšího rozvoje.

Kromě třech stálých a čtyř externích pracovníků by mohla na svém novém zázemí vytvořit desítky nových pracovních míst. Jak uvádí Ondřej Šček, jednatel společnosti Procarosa, rozvojový potenciál firmy byl poslední dva roky limitován nedostatkem prostor.

Výstavbu nového zázemí vítá i starosta Tetína, který uvádí, že neznamená zvýšenou zátěž pro životní prostředí obce. Plánovaný areál nebude zvyšovat hladinu hluku nebo prachu a bude přizpůsoben vesnickému prostředí.

Tetín rovněž plánuje vytvořit dětskou skupinu pro nové pracovníky firmy, aby se matky na mateřské dovolené mohly vrátit do zaměstnání, a to i na částečný úvazek. Díky dotacím bude moci obec do roku 2026 přistavět k obecnímu úřadu další patro, kde vznikne zázemí pro předškoláky.

Příchod firmy Procarosa do Tetína vnáší do vesnice novou energii a otevírá další možnosti pro růst a rozvoj. Je to příklad, jak mohou malé obce prosperovat prostřednictvím strategických investic a průmyslového rozvoje.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!