O dopravní výchově v jihlavské škole

O dopravní výchově v jihlavské škole
Jak se učíme dopravní výchovu u nás se jmenuje soutěž pořádaná Policejním prezídiem ČR ve spolupráci se společností BESIP a Zdravotní pojišťovnou ministerstva vnitra ČR, do níž se přihlásili i žáci ZŠ Jihlava, Jungmannova 6. Pod vedením Daniela Janocha, reportéra televize Prima, natočili v polovině listopadu reportáž z projektového vyučování dopravní výchovy.
„Děti se na několika stanovištích učily zejména pochopit pravidla silničního provozu. Zajímavé aktivity si připravili žáci 7. a 9. ročníku pro svou patronátní druhou třídu v tělocvičně. Páťáci se učili rozpoznávat dopravní značky na nových tabletech školy, žáci osmé třídy diskutovali o dopravních nehodách,“ popisuje Ivana Málková, ředitelka školy. 
Modelové situace, jak správně přecházet přes silnici, děti zakusily v exteriéru školy. Ve škole se odehrál projektový den jako každý jiný, ovšem tentokrát před objektivem profesionální kamery, kterou si vyzkoušel žák šesté třídy Albert Stojka. Propojit zdánlivě neslučitelné, tedy dopravní a mediální výchovu se nepochybně podařilo. Daniel Janoch provedl děti výrobou reportáže od natočení až po finální střih.
„Doufám, že s tímto videem tu soutěž vyhrajeme,“  říká Lucie Dreveňaková, která se stala na jeden den reportérkou televize Jungmanka.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!