Očkovací centrum Polikliniky AGEL v Plzni obnovuje provoz

Očkovací centrum Polikliniky AGEL v Plzni obnovuje provoz
Očkovací centrum v rámci Polikliniky AGEL v Plzni obnovuje svůj provoz. Důvodem je zvýšený zájem veřejnosti o očkování. Aktuálně je očkovací centrum v provozu tři dny v týdnu a to každé úterý, středa a čtvrtek.

Zdravotníci zde očkují nejen první dvě dávky vakcíny Comirnaty (Pfizer/BioNTech), ale i třetí posilující dávku té samé vakcíny. V případě trvajícího zvýšeného zájmu o očkování je v plánu i rozšíření kapacity centra.

„Evidujeme stále zvětšující se zájem o očkování. Denně se na nás obraceli lidé, jestli v našem Očkovacím centru očkujeme nebo budeme očkovat. Proto jsme se rozhodli, že v úterý 2. listopadu znovu zahájíme provoz našeho Očkovacího centra a navážeme na jeho úspěšné fungování v první polovině tohoto roku,“ informuje koordinátor očkovacího centra Polikliniky AGEL Plzeň Mgr. Bronislav Uriča.

Prozatím je očkovací centrum otevřeno každé úterý, středu a čtvrtek odpoledne. Očkování je prováděno vakcínou Comirnaty od společnosti (Pfizer/BioNTech). Registrovat se mohou všichni zájemci o očkování na první, druhou i třetí dávku vakcíny. „V tuto chvíli zvládneme naočkovat zhruba 60 lidí denně, ale v případě pokračujícího zvýšeného zájmu o očkování máme v plánu toto množství navyšovat a přidávat nové termíny,“ říká Mgr. Uriča.

Vakcinační centrum v areálu Polikliniky AGEL Plzeň se nachází v krajní části hlavní budovy polikliniky na ulici Švihovská 2444/14. Očkovací centrum je situováno ve 2. patře budovy a má k dispozici výtah. Pro vstup do očkovacího centra je vyhrazen speciální vstup v zadní části polikliniky pro větší komfort klientů, kteří nebudou muset procházet přes hlavní vstup a recepci. V místě očkovacího centra klienti nejprve projdou administrativní částí v registrační místnosti a posléze budou vyzváni ke vstupu do očkovací místnosti, kde bude provedeno samotné očkování.

K očkování je nutné se registrovat přes centrální registrační systém na webových stránkách Ministerstva zdravotnictví ČR – registrace.mzcr.cz Klienti mohou rovněž využít infolinku 1221 (v provozu od 8 do 19 hodiny), kde jim s registrací také pomohou.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!