Od pátku do neděle je v plzeňské Olympii k vidění trofej Ligy mistrů, podepíše se V. Šmicer

Od pátku do neděle je v plzeňské Olympii k vidění trofej Ligy mistrů, podepíše se V. Šmicer
Od pátku do neděle (27. až 29. listopadu) bude v Plzni k vidění pohár UEFA Champions League. Ikonickou stříbrnou trofej pro vítěze fotbalové Ligy mistrů UEFA může veřejnost vidět v OC Olympia v Plzni-Černicích v rámci UniCredit UEFA Champions League Trophy Tour.

Turné navštěvuje každý rok vybraná evropská města a letos se po pěti letech objeví také v ČR, kde jednou ze tří zastávek je i Plzeň – sídlo českého fotbalového mistra a posledního českého účastníka samotné Ligy mistrův UEFA.  

Trofej bude k vidění v OC Olympia všechny tři dny od 9 do 21 hodin.

Zájemci si budou moci na pohár sáhnout a vyfotit se s ním.

Zvláštní příležitost bude v neděli od 13 do 14 hodin, kdy bude možné se setkat a vyfotit u poháru s jediným českým fotbalistou, který skóroval ve finále Ligy mistrů UEFA (a to dokonce dvakrát) a tuto trofej také vyhrál – s Vladimírem Šmicrem jako ambasadorem české části turné.

„Vidět pohár Ligy mistrů naživo je životní zážitek. Trophy Tour je pro nás jedinečnou příležitostí přiblížit lidem UEFA Champions League a samozřejmě také UniCredit Bank, navíc se můžeme osobně potkávat s fanoušky fotbalu po celé Evropě. Jsem rád, že po loňské zastávce v Bratislavě pohár letos projede hned tři česká města a vrátí se i na Slovensko,“ říká Jiří Kunert, předseda představenstva a generální ředitel UniCredit Bank.

V rámci UEFA Champions League Trophy Tour bude ve čtyřech evropských městech vystavená trofej ve speciálně upraveném kamionu. Účelem akce je přitáhnout pozornost a vzbudit zájem veřejnosti, přinést a rozšířit fotbalovou atmosféru do celého města. Trofej tak v rámci letošní Trophy Tour budou moct fanoušci shlédnout na náměstích a v obchodních centrech evropských fotbalových měst. 

Fanoušci se v rámci Trophy Tour budou moci také setkat s ambasadorem turné, bývalým špičkovým záložníkem Vladimírem Šmicerem, který UEFA Champions League v sezóně 2004/2005 vyhrál v posledním roce svého působení v Liverpoolu. Přestože ve finále s AC Milán přišel na trávník až o přestávce za nepříznivého stavu 0:3, svým gólem a následnou proměněnou penaltou v rozhodujícím rozstřelu se významně podílel na obratu a vítězství svého klubu. Dodnes je jediným českým střelcem ve finále Ligy mistrů.


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!