Odrava: Lávku v Mostově chce kraj opravit (TV Západ)

Odrava: Lávku v Mostově chce kraj opravit (TV Západ)
Karlovarský kraj po dohodě s obcí Odrava chce převzít železobetonovou lávku přes řeku Ohři v Mostově. Její stav je na nejhorším stupni 7 a je již delší dobu uzavřena. O převzetí do majetku kraje by měli zastupitelé hlasovat v listopadu.

„Lávku v krátkém časovém úseku opravíme tak, aby byla zpřístupněna všem cyklistům. Chtěli bychom to stihnout ještě v letošním roce. Zároveň připravujeme projekt na vybudování úplně nové lávky, a to dle parametrů i Povodí Ohře, aby tam nebyl žádný pilíř a byl tam řádný průtok. Uděláme všechno proto, aby lávka byla co nejdříve pro naše cyklisty zprovozněna,“ uvedla hejtmanka kraje Jana Vildumetzová.

Přestože je lávka v současné době uzavřena, běžně ji cyklisté využívají. Leží totiž na důležitém místě.

„Lávka je především podstatná, protože je vedena po trase cyklostezky a všichni občané, kteří tudy jedou na kole na nějaký výlet, tak vidí, že tudy vede trasa, a pokud tam přijedou, tak tam najdou zavřenou bránu a musí to objíždět po frekventované silnici, která má délku 4,5 km. Já si vůbec nedokáži představit, kdybych tam jela s malým dítětem, jestli by pak vůbec to dítě trasu zvládlo. Myslím si, že to bylo velmi nezodpovědné a my to musíme dát co nejdříve do pořádku,“ dodala hejtmanka.

Opravy lávky by měly vyjít na zhruba milion korun. Projekt na novou počítá s částkou 10 milionů. Kraj věří, že veřejnou soutěží se částka ještě sníží. Opravy by měly začít příští rok po ukončení hlavní cyklistické sezony.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!