Olympia až do neděle hostí Čokoládový festival

Olympia až do neděle hostí Čokoládový festival
Do obchodního centra Olympia Plzeň zamíří všichni milovníci čokolády. Od pátku 27. února do neděle 1. března 2015 se zde uskuteční Čokoládový festival s výstavou obalů čokolád z celého světa, obrazů malovaných čokoládou, kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami.

Vstup je zdarma.

Čokoládový Festival 2015 v Plzně, pořádaný agenturou ChrisFromParis ve spolupráci s Centrem Olympia Plzeň je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou.

Čokoládový veletrh se představí na prostranství o rozloze 700  m2 a návštěvníkům nabídne tři hlavní sekce:
• Velkou výstavu obalů čokolád z celého světa
• Kulinářskou přehlídku, na které pražští šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty
• Prodejní stánky partnerských organizací

Tento rok pořadatelé otevřeli dveře Čokoládového Festivalu i dalším pochoutkám, a to vaflím, perníku a bonbonům.

Návštěvníci se mohou těšit např. na výrobu pralinek od Chocolatier Martina Pokorného nebo kulinářské přehlídky šéfkuchařů Jiřího Prokeše, kde mohou zhlédnout přípravu rozličných dezertů, ale také méně obvyklých jídel: plněná vepřová panenka švestkami přelitá bylinkovou čokoládou s bramborovými placičkami, bramborové-tvarohové noky v pomerančové čokoládě, jež bude zdarma nabídnuto k ochutnání. Zveme kuchaře Michaela Čudová, kteří budou prezentovat různé recepty: drůbeží paštika s bílou čokoládou a brusinkami nebo grilovaný zeleninou s omáčkou z bílé čokolády a camembertu. Inspiraci pro ozvláštnění jídelníčku dodá kulinářská exhibice Ilony Dostálové, autorky kuchařky „Přirozeně bez lepku a bez mléka“.

Ve výstavní části festivalu bude k vidění bezmála 1.000 obalů čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil p. Stanislav Kramský. Výstavu pak doplní historické předměty, filmové dokumenty a fotografie, vztahující se k výrobě čokolády, či obrazy malované hořkou, bílou a barevnou čokoládou štětcem a špachtlí na plátno, jež pochází z ateliéru umělce Vladimíra Čecha, přezdívaného „český Picasso“. Vystaveny budou krajiny, portréty známých osobností a zátiší. Tato kolekce čokoládových obrazů má ušlechtilé poslání: rozvíjet tvořivost a fantazii, ničit zábrany a burcovat návštěvníky k pozitivnímu a tvořivému životu.

Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád u stánků společností ChocoMe, Carla, Kamila chocolates, Italské Liker, Kamelie – Vino z Francie, Gold Pralines, Choco-Café, Café Anděl, Organo Gold, Nejedlý, ChocoKebab…

Představíme také velký svatební dort, vytvořený celý z bonbonů. Návštěvníci si budou moci zakoupit čokoládové pivo, ochutnat vafle, palačinky a mnoho dalšího.

Bude zde uspořádána soutěž ve spolupráci s Regionálním dobrovolnickým centrem TOTEM RDC. Ten přichystá i malování čokoládou pro děti.

Čokoládový festival nabídne spoustu doprovodných akcí plných překvapení. Nejvýznamnější z nich však bude nedělní soutěž o multifunkční mikrovlnou troubu od Whirpool. Soutěžící budou mít za úkol přímo na festivalu upéct brownies. Pro soutěžící bude nachystaný veškerý potřebný materiál i ingredience. Nejlepší tři recepty budou odměněny cenou, navíc všichni soutěžící budou zařazeni do slosování o nejnovější multifunkční mikrovlnou troubu od Whirpool. Ale nebudou samozřejmě chybět ani workshopy a četné aktivity pro děti.

Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít!

Program kulinářské show:

Pátek 27/02:
• 14:15 : Jiří Prokeš: Tortilla plněná kuřecím masem s grilovanou zeleninou, čokoládová omáčka s chilli
• 15:00 : Jiří Prokeš: Grilovaná kuřecí křidélka s bylinkovou salsou a čokoládovou omáčkou
• 15:45 : Jiří Prokeš: Vepřové medailonky marinované v pepři s restovanými noky s čokoládovo- burbonovou omáčkou
• 16:30: Jiří Prokeš: Chilli con carne s tmavou čokoládou a tortilla chips
• 17:15 : Jiří Prokeš: Marinované kousky hrušek s drobenkou a čokoládovo-smetanovou omáčkou

Sobota 28/02:
• 10:30 : Michaela Cudová: Čoko lanýže s mandlemi
• 11:15 : Jiří Prokeš: Restovaná kuřecí prsíčka v chilli a limetové šťávě s čokoládovou omáčkou a restovanou rýží
• 12:30 : Michaela Cudová: Grilovaný zeleninou s omáčkou z bílé čokolády a camembertu
• 13:15 : Jiří Prokeš: Marinované višně ve vodce s čokoládovým krémem
• 14:00 : Michaela Cudová: Drůbeží paštika s bílou čokoládou a brusinkami
• 14:45 : Jiří Prokeš: Tortilla plněna kuřecím masem s grilovanou zeleninou s čokoládovou omáčkou s chilli
• 15:30 : Michaela Cudoáa: Čoko lanýže s mandlemi
• 16.15 : Jiří Prokeš: Vepřové medailonky marinované v pepři s restovanými noky s čokoládovo-burbonovou omáčkou
• 17:00 : Michaela Cudová: Grilovaná zelenina s omáčkou z bílé čokolády a camembertu

Neděli 1/03:
• 10:30 : Jiří Prokeš: Chilli con carne s tmavou čokoládou a tortilla chips
• 11:15 : Ilona Dostálová: Paleo minimargotky
• 12:30 : Ilona Dostálová: Pařížský krém z jablek
• 13:15 : Ilona Dostálová: Paleo chléb se švestkovým krémem a čokoládou
• 14:00 : Jiří Prokeš: Tortilla plněná kuřecím masem a grilovanou zeleninou s čokoládovou omáčkou s chilli
• 14:45 : Jiří Prokeš: Vepřové medailonky marinované v pepři s restovanými noky s čokoládovo-burbonovou omáčkou
• 15:30 : Jiří Prokeš: Grilovaná kuřecí křidélka s bylinkovou salsou a čokoládovou omáčkou


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!