Ostrov: Policejní akce Úklid se zaměřila na mladistvé

Ostrov: Policejní akce Úklid se zaměřila na mladistvé
Karlovarsko - V úterý dne 30. května proběhla od 17:00 - 24:00 hodin v Ostrově policejní akce pod názvem „Úklid“, které se účastnilo 10 policistů z Obvodního oddělení v Ostrově.

Akce byla rozdělena do tří částí. První část byla zaměřena na kontrolu okolí místních heren, na rušení nočního klidu a požívání alkoholických nápojů na místech, kde je to zakázáno. Ve druhé části se policisté zaměřili na kontrolu okolí ubytoven a restauračních zařízení a ve třetí části na kontrolu vozidel v silničním provozu, na jízdu v zákazu řízení motorových vozidel, jízdu bez řidičského oprávnění, či jízdu pod vlivem alkoholu nebo návykových látek.

Během akce policisté zkontrolovali kolem pěti desítek osob a dvou desítek vozidel. Zjistili 9 přestupků, mezi nejčastější bylo nepřipoutání se za jízdy bezpečnostním pásem a technický stav vozidel. Za tyto přestupky uložili řidičům blokové pokuty. Dále jeden trestný čin, a to jízdu pod vlivem omamných a psychotropních látek a alkoholu. Při kontrole náměstí, kde se ve večerních hodinách shromažďuje místní omladina, zjistili u tří mladistvých a jednoho nezletilého chlapce orientační zkouškou na přítomnost omamných a psychotropních látek pozitivní test na marihuanu. Poté byli předání rodičům.

Podobné akce se budou i nadále opakovat.

nprap. Zuzana Týřová

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!