Ostrov: Při dopravní nehodě došlo k úniku provozních kapalin

Ostrov: Při dopravní nehodě došlo k úniku provozních kapalin
Události ve městě Ostrov za měsíc březen 2018 z pohledu městské policie.

Dne 9.3.2018 v 10:35 přijala hlídka MP oznámení, že na Mírovém náměstí jezdí mladík v nákupním vozíku. Hlídkou prověřeno a zjištěno, že mladík vozík nalezl u laviček na Mírovém náměstí, tak se na něm projel. Mladíkovi hlídkou doporučeno, aby vozík odvezl k prodejně Penny, kam patří, což bez námitek udělal.

Dne 10.3.2018 v 0:02 bylo hlídkou MP přijato telefonické oznámení od OOPČR Ostrov s tím, že se za zimním stadionem na zahrádce  nacházejí pohřešované osoby, které uprchly z psychiatrické léčebny v Plzni. Tímto PČR žádala o spolupráci k jejich nalezení. Ve spolupráci s hlídkou PČR a psovodem obě osoby nalezeny na zahrádce, kterou jim zapůjčil přítel. Na žádost hlídky PČR byla převezena jedna osoba na OOPČR.

Dne 10.3.2018 v 13:25 hodin byla při kontrolní činnosti ul. Masarykova u autobusové zastávky zjištěna dopravní nehoda mezi dvěma vozidly. Hlídka zastavila v místě dopravní nehody. Poté byli dva účastníci ze strany hlídky MP dotázáni, zda potřebují lékařské ošetření, oba shodně uvedli, že nikoliv. Po ztotožnění obou účastníků nehody byla provedena orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu, kde u jednoho z řidičů byla pozitivní s výsledkem 0,6 promile alkoholu v dechu. Z toho důvodu byla na místo přivolána PČR Ostrov a DIPČR Karlovy Vary. Po chvíli bylo zjištěno, že z jednoho z vozidel začaly vytékat provozní kapaliny, proto byla na místo přivolána i jednotka SDH Ostrov. Následně se na místo dostavila hlídka DIPČR KV, která si celou věc na místě převzala od hlídky MP Ostrov. Hlídka MP po celou dobu usměrňovala silniční dopravu s pomocí hlídky PČR Ostrov.

Dne 10.3.2018 v 17:03 bylo hlídkou MP přijato oznámení o zfetovaném muži, který vykopl dveře do jednoho z bytů na ubytovně v Jáchymovské ulici. Hlídka se dostavila na místo a zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Z důvodu podezření, že se jedná o trestný čin, byla přivolána hlídka PČR Ostrov. Na místě bylo dále zjištěno, že ten, kdo vykopl dveře, je údajně bratranec nájemce bytu s poškozenými dveřmi. Hlídka MP z okna ubytovny viděla, jak se podezřelý muž z TČ pohybuje v okolí ubytovny a následně jej přivedla zpátky k bytu. Po konzultaci s PČR se na místo dostavila nájemkyně bytu, která uvedla, že muž do bytu může, ale chce, aby byl řešen za poškození dveří. Ten byl hlídkou PČR řešen dle zákona a nájemkyně si byt zajistila. 

Dne 20.3.2018 v 9:55 bylo přijato oznámení v ul. Májová  na podezřelou osobu, která dělá nepořádek, rozhazuje letáky apod. Hlídka MP oznámení prověřila. Na místě se zdržoval hlídce již známý muž, který byl pod vlivem toluenu. Osoba se začínala chovat agresivně a ohrožovat svým jednáním sebe a své okolí, proto byla na místo přivolána RZS, která ji převezla na psychiatrické oddělení Nemocnice Ostrov.

Dne 21.3.2018 v 5:45 bylo přijato oznámení od ženy, která sdělila, že na toaletě upadl její manžel na zem a ona jej sama nemůže zvednout, proto žádá hlídku MP, zda by mohla pomoci. Hlídka MP žádosti vyhověla a muže společně s hlídkou PČR Ostrov u toalety zvedla. Muž nejevil známky poranění a lékařskou pomoc nepožadoval.

Dne 21.3.2018 v 15:05 přijali strážníci oznámení na lince 156 od ženy, že za fotbalovým hřištěm se nachází mladík, který zde leží a nereaguje na podněty. Dále uvedla, že vedle něj leží lahev od alkoholu a že na místě setrvá do příjezdu hlídky MP Ostrov. Hlídka byla po příjezdu k muži kontaktována oznamovatelkou. Z muže, který nereagoval na žádné podněty, byl cítit alkohol.  Následně byla na místo přivolána RZS. Po příjezdu RZS a vyšetření byl lékařem doporučen převoz muže do PAZS Sokolov.  Byl tedy proveden převoz na PAZS kde bylo jmenovanému naměřeno 2,8 promile alkoholu v dechu.

Dne 22.3.2018 v 4:18 bylo přijato telefonické oznámení od ženy s tím, že v ul. Kollárova v panelovém domě někdo spí pod schody. Po příjezdu hlídka MP zjistila pod schody spícího muže, kterého hlídka vzbudila, ztotožnila a poté, co si po sobě uklidil nepořádek pod schody, vykázala z místa.


Zdroj: město Ostrov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!