Pavilon skla v Klatovech zve na secesní aranže lučních květin

Pavilon skla v Klatovech zve na secesní aranže lučních květin
V sobotu 12. září 2020 se můžete v klatovském Pavilonu skla neobvyklým způsobem rozloučit s létem a rozkvetlými loukami.

Společně s výtvarnicí a zahradnicí Jarkou Papežovou se zde v rámci tvůrčí dílny Secesní aranže z lučních květin vrátíte na počátek 20. století a naučíte se vázat živé květy v secesním duchu.

K projektu tvůrčí práce se sklem a živými květinami se Pavilon skla vrací znovu, protože po úspěšné jarní dílně secesních aranží přišlo mnoho dotazů, zda se bude podobný projekt opakovat. Květiny se budou aranžovat do modrých váz, které jsou vyráběné exkluzívně pro Pavilon skla a jsou inspirované dekory secesního skla firmy Lötz. Nově se ale vazby zaměří na luční květy, takže půjde o takové malé rozloučení s rozkvetlým létem. Luční i jiné květiny budou k dispozici v pavilonu, ale pokud máte nějaké oblíbené květy, tak je možné si je vzít s sebou do PASKu a aranže udělat z nich. Tvůrčí dílna bude (pokud nepřijde dramaticky špatné počasí) probíhat pod stany v zahradě a v pavilonu budou ke zhlédnutí videoprojekce o secesních aranžích a dokumenty o aranžích květin ve skle Lötz z počátku 20. století.

V sobotu 12. září je tak od 10 do 16 hodin příležitost vytvořit si v rámci tvůrčí dílny vlastní květinové vazby. S nimi si pak přinesete tak domů trochu nostalgické secese a můžete si připomenout dobu našich prababiček.
Bližší informace najdete na www.pask-klatovy.cz, nebo je možné se zeptat na recepci Pavilonu skla (tel.: 376 333 042). 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!