Plzeň a vodárna chystají společný postup pro rekonstrukci Dlouhé ulice

Plzeň a vodárna chystají společný postup pro rekonstrukci Dlouhé ulice
Zastupitelé schválili uzavření smlouvy o společném zadávání zakázek mezi statutárním městem Plzeň a Vodárnou Plzeň pro investiční akci s názvem Rekonstrukce Dlouhé ulice. Ta je navržena pro úsek mezi křižovatkami s ulicí Pod Vrchem a s ulicí Rokycanskou.

Rekonstrukce za zhruba 108 milionů korun včetně DPH má upravit stávající čtyřproudovou ulici Dlouhou v plzeňské čtvrti Lobzy na dvouproudovou komunikaci, začít by mohla na jaře 2017 a ještě téhož roku by mělo být hotovo.  

„Ta smlouva je nutná proto, abychom mohli vypsat společně zakázku na zhotovitele stavby. Na investiční akci by se mělo město podílet částkou 85,1 milionu korun včetně DPH, z toho deseti miliony korun čtvrtý městský obvod, Vodárna Plzeň se bude podílet částkou 23,1 milionu korun včetně DPH,“ přiblížil technický náměstek primátora Pavel Šindelář. Zadávací řízení bude zahájeno nejpozději do konce listopadu 2016. 

Po rekonstrukci se sníží počet jízdních pruhů ze čtyř na dva, jejich šířka bude 3,25 metru, doplní ji podélná parkovací stání v obou směrech. V rozsahu stavby jsou doplněny i cyklistické trasy, pruhy zeleně, řadící pruhy, ochranné ostrůvky, pojížděný střední dělící pás a zálivy městské hromadné dopravy. Provedena bude také sanace kanalizační stoky včetně výměny veřejné části kanalizačních přípojek, výměna vodovodního řadu včetně vodovodních přípojek, nové rozvody veřejného osvětlení včetně osazení stožárů a svítidel. Vzhledem ke zmenšení počtu jízdních pruhů je nutná úprava trakčního vedení s převážnou výměnou trakčních stožárů. Budou provedeny i nové sadové úpravy. 

foto: mapy.cz

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!