Plzeň poskytne téměř milion korun na výuku etikety

Plzeň poskytne téměř milion korun na výuku etikety
Radní města Plzně schválili v rozpočtu celkem 941 tisíc korun na pokračování projektu Etiketa do škol na školní rok 2023/2024.

Zajištění rozšířené výuky etikety v základních školách je realizováno prostřednictvím rozpočtu Odboru školství, mládeže a tělovýchovy (OŠMT) Magistrátu města Plzně. Finanční prostředky jsou školám uvolňovány postupně podle plánu realizace projektu na jednotlivých školách.

„Jedná se o projektové dny pro žáky 3. ročníků, ve kterých se poutavým způsobem seznámí v rámci společenské výchovy se základy etikety. V každé 3. třídě se v projektu odučí celkem 4 hodiny. Školy mohou projektové dny realizovat vlastními pedagogy, nebo si výuku objednat,“ informovala Lucie Kantorová, náměstkyně primátora pro oblast školství a cestovního ruchu. Doplnila, že během kurzů se žáci dozvědí mnoho informací o oblékání, stolování, a především společenském chování při různých příležitostech.

Částka na uskutečnění projektu v jedné třídě je 11 364 korun. K realizaci programu se na první pololetí školního roku 2023/2024 zatím přihlásila 4. ZŠ, 10. ZŠ, 22. ZŠ, 28. ZŠ a 34. ZŠ. Nevyčerpané finanční prostředky na tento projekt v rozpočtu OŠMT pro rok 2023 budou převedeny na realizaci projektu do roku 2024 a projekt bude postupně realizován ve všech současných 3. ročnících do konce tohoto školního roku.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!