Poliklinika Agel Plzeň ná novou endoskopickou věž k vyšetření

Poliklinika Agel Plzeň ná novou endoskopickou věž k vyšetření
Novou moderní endoskopickou věží, včetně videogastroskopu, se může pochlubit Poliklinika Agel Plzeň. Nový přístroj umožňuje lékařům pacienta nejen vyšetřit a nahlédnout do jeho trávicího ústrojí, ale i okamžitě provést léčebný zákrok.

Endoskopická věž nahradila starší typ tohoto technického vybavení. Nová investice přišla POLIKLINIKU AGEL Plzeň na více než jeden milión korun.

Vyšetření trávicího traktu většinou doporučuje praktický lékař, a to u pacientů s akutními či chronickými zažívacími potížemi, nebo pokud mají pozitivní test na krvácení do stolice. „Naše pracoviště může díky nákupu nové zdravotnické techniky nabídnout pacientům gastroskopické i kolonoskopické vyšetření na ještě vyšší úrovni než doposud. V případě endoskopického pracoviště naší polikliniky však platí doslova, že včasnou diagnostikou a léčbou, každoročně naši lékaři zachrání řadu lidských životů,“ uvádí ředitel plzeňské polikliniky Mgr. Jiří Fojtík, MBA, s tím, že oddělení chirurgie s endoskopickým pracovištěm ročně provede zhruba 1200 endoskopických výkonů.

„Nová endoskopická věž včetně videogastroskopu poskytuje vysokou kvalitu obrazu, a umožňuje tak rychlejší a přesnější vyšetření. Výhodou je i možnost bezproblémového pořizování obrazové dokumentace a archivace záznamů,“ říká MUDr. Jarmila Komárková, která endoskopické pracoviště na plzeňské poliklinice založila. Tato lékařka již v roce 1982 provedla, jako první v republice vyšetření pomocí videoendoskopického systému kolonoskopii a polypectomii. 

POLIKLINIKA AGEL Plzeň každoročně investuje prostředky do nákupu nových přístrojů, které umožňují lékařům včasnou a přesnou diagnostiku, případně i provedení léčebného zákroku. V minulých letech například pořídila nové přístroje pro rehabilitaci, neurologii a gynekologii. V následujících letech se počítá s investicí nejen do přístrojového vybavení, ale i do stavebních úprav polikliniky.


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!