Pozor na padělané vstupenky na MS

Pozor na padělané vstupenky na MS
V rámci přípravy na hokejové mistrovství světa se policie snaží řešit rostoucí problém padělaných vstupenek pomocí mobilních pracovišť. Stanice budou plně vybaveny pro provádění výslechů a získávání důkazů. Policie varuje, že falešné vstupenky nemohou být nahrazeny.

V období očekávaného hokejového mistrovství světa, policie připravuje mobilní pracoviště, aby se vypořádala s rostoucím problémem padělaných vstupenek. Toto pracoviště bude sloužit jako první linie obrany pro ty, kteří byli oklamáni a koupili falešné vstupenky. Policie upozorňuje, že v případě padělání vstupenek nebude možné získat náhradní vstupenku na mistrovství.

Mluvčí pražské policie Eva Kropáčová sdělila, že mobilní policejní stanice je ve skutečnosti pojízdnou stanicí vybavenou nejen počítači a nezbytnou technikou, ale i systémem kamer. Policisté prostřednictvím tohoto mobilního pracoviště mohou provádět výslechy a získávat různé operativně-pátrací prostředky přímo na místě.

Podle vedoucího oddělení kybernetické kriminality pražské policie Václava Píseckého bylo během posledního konání mistrovství v ledním hokeji v roce 2015 zaznamenáno přibližně pět tisíc kybernetických trestných činů. Ve srovnání s tím dosáhl v loňském roce tento počet přes dvacet dva tisíc. Tento trend naznačuje, že mobilní policejní stanice bude mít před sebou náročnou práci.

K dispozici budou mobilní stanice také pro ty, kteří se stali oběťmi podvodníků a koupili falešné vstupenky, které je na zápas nepustí. Potenciální oběti jsou nyní vybízeny k opatrnosti při nákupu vstupenek a dávají se jim pravidla pro bezpečný nákup. Jedinými oficiálními prodejci jsou Ticketportal a Ticketmaster a nákupy by měly být uskutečněny proto pouze u těchto poctivých poskytovatelů.

Policie také apeluje na fanoušky, aby si při sledování zápasů dávali pozor na své osobní věci a zároveň nenechávali cenné předměty v autech zaparkovaných u stadionů. Kromě toho by návštěvníci stadionu měli respektovat seznam zakázaných předmětů, který zahrnuje zbraně, pyrotechniku, jídlo a pití.

Organizaci tohoto hokejového mistrovství světa obklopuje velké očekávání a s tím roste i zodpovědnost těch, kteří jsou odpovědni za jeho bezpečný průběh. Je tedy na nás, abychom se řídili pokyny a opatřeními, které nastaví policie, pro naši vlastní bezpečnost.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!