Praha 13 staví nový skatepark na Lužinách

Praha 13 staví nový skatepark na Lužinách
Radnice Prahy 13 zahájila stavbu nového skateparku na Lužinách.

Nahradí tak na stejném místě, ovšem ve větším a moderním areálu, ten původní. Nový volnočasový areál bude sloužit nejen skateboardistům, ale přizpůsoben bude také pro vyznavače in-line bruslí, kol a koloběžek.

Původní skatepark byl postaven v roce 2002 a jeho dnešní stav po dvaceti letech intenzivního využívání již neodpovídá současným potřebám. Radnice naplánovala celý projekt do dvou etap tak, aby zde mohly bezpečně trávit volný čas jak děti, tak i mládež starší 15 let. Na skatepark se městské části podařilo získat dotaci 5 milionů korun, která pokryje první fázi projektu. Přípravné práce byly zahájeny již na konci minulého roku a postupně se již pracuje nejprve na ploše pro pokročilé jezdce.

„První etapa je již v běhu a nyní jsme připravili návrh pro zastupitelstvo na uvolnění finančních prostředků na druhou část, kdy dojde ke stavbě nové plochy pro začínající jezdce a zároveň dokončení celého areálu. Budou zde jasně vyznačeny zóny pro začátečníky i pokročilé, s adekvátní obtížností jednotlivých prvků a překážek. Naším cílem je vytvořit moderní skatepark tak, aby se v něm mohli bezpečně pohybovat začátečníci i pokročilí všech věkových kategorií,“ řekl starosta Prahy 13 David Vodrážka.

Součástí projektu je také speciální úprava dopadových ploch, které budou mírnit hluk s ohledem na obyvatele nejbližších domů. Nový skatepark by mohl být připraven k volnému užívaní do konce roku.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!