Preventivní besedy pro předškoláky pokračují v Plzni i v novém školním roce

Preventivní besedy pro předškoláky pokračují v Plzni i v novém školním roce
Centrální obvod Plzně podporuje aktivity, které vedou ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu u dětí, a proto bude i v nadcházejícím školním roce spolupracovat s Městskou policií Plzeň v uskutečňování preventivního programu pro mateřské školy, který běží v širším měřítku již od roku 2009.

„Besedy jsou určeny pro všechny děti navštěvující mateřské školy na území MO Plzeň 3, přičemž zvýšená pozornost bude zaměřena na děti v předškolním věku. Besedy vždy probíhají hravou interaktivní formou, aby děti udržely déle pozornost a pak si i probíranou látku snadněji zapamatují“, informuje místostarostka MO Plzeň 3 Jaroslava Maříková. 

Mateřským školám budou nabídnuta tři témata: Setkání s cizím člověkem, aneb co dělat, když se ztratím; Bezpečný kontakt se psem; Bezpečný pohyb v dopravním provozu (celková problematika dopravy ve vztahu k předškolním dětem).

„V nastávajícím školním roce bychom se rádi zaměřili právě na bezpečnost dětí v dopravním provozu, aby se děti, a hlavně předškoláci, při besedách naučili, proč je důležité se připoutat v autě a jak správně přecházet vozovku. Právě někteří z nich se budou za rok v dopravním provozu pohybovat samostatně a proto je velmi důležité, aby na teoretickou část besed navazovala na konci školního roku praktická zkouška na dopravním hřišti“, doplňuje místostarosta centrálního obvodu David Procházka.

Děti si nácvik v dopravním provozu mohou vyzkoušet na dopravním hřišti na odrážedlech, koloběžkách, ale i jako chodci. To vše se děje za přítomnosti a dohledu dopravních policistů a strážníků Městské policie. Pro děti jsou připravena jednotlivá stanoviště, kde se rovněž seznámí s další problematikou z oblasti bezpečnosti ve městě a hlavně v dopravě.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!