Proud představuje limitovanou edici nealko piva Proovan s knírkem

Proud představuje limitovanou edici nealko piva Proovan s knírkem
Plzeňský experimentální pivovar Proud se letos poprvé spojil s Nadačním fondem Muži proti rakovině, který v České republice realizuje celosvětovou osvětovou kampaň Movember.

Výsledkem premiérové spolupráce je edice nealko piva Proovan – Proud in Movember s limitovanou etiketou s nepřehlédnutelným knírkem, symbolem Movemberu. Pivovar Proud z každého půllitru nealko piva Proovan prodaného v listopadu věnuje Nadačnímu fondu Muži proti rakovině 5 Kč.

Nealkoholické pivo Proovan inspirované stylem IPA patří k nejoblíbenějším speciálům ze stálé nabídky Proudu. Krásně voňavé po chmelu, s lehkou sladovou chutí. Proud in Movember osvěží proudem chutí a vůní, aniž by se v něm skrývala omezení spojená s konzumací alkoholu, takže nijak nelimituje vaše aktivity a plány. Třeba rozhodnutí věnovat náležitou pozornost vlastnímu zdraví a vydat se na preventivní prohlídku.

Movember se zaměřuje především na prevenci typicky mužských onemocnění, kterými jsou rakovina prostaty a varlat. Cílem je zvýšení povědomí o těchto nemocech a o potřebě včasné detekce. Každoroční preventivní prohlídky jsou prvním krokem k určení diagnózy rakoviny a také základním předpokladem účinné léčby.

„Náš Nadační fond Muži proti rakovině nebojuje jen s rakovinou, bojujeme velmi často i s mužskými předsudky. Muži ze své povahy o svých problémech nehovoří, prevenci odmítají, stydí se a případnou lékařskou pomoc pak leckdy vyhledají až příliš pozdě. Podle statistik celosvětově muži umírají o 6 let dříve než ženy a rakovina prostaty je druhou nejčastější formou rakoviny u mužů. Bohužel očekáváme, že počet případů se do roku 2030 ještě zdvojnásobí,“ říká Roman Zachoval, přednosta Urologické kliniky Thomayerovy nemocnice v Praze, předseda a zakladatel Nadačního fondu Muži proti rakovině.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!