První narozený občánek centrálního obvodu Plzně je holčička Johanka

První narozený občánek centrálního obvodu Plzně je holčička Johanka
Tradičním zvykem vedení plzeňského centrálního obvodu bylo každoroční vítání prvního občánka.

Bohužel, protiepidemická a vládní opatření nedovolila osobní setkání, a tak gratulace miminku a samozřejmě šťastným rodičům proběhla na dálku.

„Prvním občánkem obvodu, narozeným v roce 2021, je holčička Johana, která přišla na svět 1. ledna 2021 v 9:17 hodin v porodnici Fakultní nemocnice v Plzni,“ informuje David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu. „Věřím, že alespoň později se s naším prvním miminkem a jeho rodinou budeme moci osobně setkat, předat památeční stříbrný tolar, který jí bude navždy připomínat její nejdůležitější den v životě, prostě provést to tak, jak jsme byli zvyklí a jak se také patří,“ dodává David Procházka.

„Vážila 3 670 gramů a měřila 51 centimetrů. Porod proběhl bez problémů, byl u něj přítomný tatínek Tomáš, který si to užíval,“ řekla maminka Diana s tím, že Johanka je prvorozená a byla plánovaná. „Máme ohromnou radost,“ dodala.

První občánek z radnice třetího plzeňského obvodu nikdy neodcházel s prázdnou.
„Johanka samozřejmě také dostane to, co tradičně dostávají všichni první novorozenci našeho obvodu a tím je kniha pohádek a hračka, které dětem předáváme na tradičním vítání občánků. I zde je potřeba víry v to, že nám situace tyto naše nejkrásnější slavnosti dovolí uskutečnit a se všemi našimi nejmenšími občánky se slavnostně pozdravit v obřadní síni plzeňské radnice,“ s dojetím dodává Stanislav Šec místostarosta MO Plzeň 3.

foto: deník/z. vaiz

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!