Radní podpoří organizátora multižánrového festivalu ve veřejném prostoru

Radní podpoří organizátora multižánrového festivalu ve veřejném prostoru
Radní města Plzně na svém zasedání ve čtvrtek 20. dubna schválili vyhlásit Čtyřletý dotační program v oblasti kultury na léta 2024–2027 na podporu projektu Letního kulturního festivalu v ulicích města. Žádosti lze podávat do 4. září letošního roku.

„Dotační program je určen na realizaci multižánrového festivalu, který oživí centrum Plzně včetně náměstí Republiky v letních měsících. Organizátor by měl připravit ucelený sedmidenní program na několika scénách složený z nejrůznějších uměleckých žánrů – především hudby, divadla, ale i například výtvarného umění. Produkce musejí být veřejnosti přístupné zdarma. Prostor v programu mají dostat jak špičkoví umělci, tak umělci regionální a začínající,“ představila základní kritéria tohoto čtyřletého dotačního programu radní města Plzně Eliška Bartáková, do jejíž gesce spadá také oblast kultury. Žadatel o dotaci musí zpracovat koncept a strategii festivalu na 4 roky a vítáno budezapojení akce do celostátních i regionálních kulturních projektů, které připomínají významná výročí, jako bude například Rok české hudby 2024, projekt Smetana 200, rok 2025 – 10 let od projektu Plzeň-EHMK 2015 ad. Celkově je pro tento festival alokována částka 8,8 mil. Kč.

Žádosti lze podávat prostřednictvím aplikace eDotace, kde bude tento dotační program se všemi podmínkami a pokyny zveřejněn od 24. dubna, a to na webu: https://dotace.plzen.eu. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!