Region: Řídili pod vlivem drog

Region: Řídili pod vlivem drog
Ve druhé polovině března letošního roku řídil osmadvacetiletý muž ve Františkových Lázních osobní automobil značky Škoda. Krátce před 16. hodinou byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou z obvodního oddělení Františkovy Lázně.

Při silniční kontrole byl vyzván, aby se podrobil orientačnímu testu na přítomnost návykových látek, který vyšel pozitivní na látku cannabis. Z tohoto důvodu mu byla zakázána další jízda a byl převezen k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

Test vyšel pozitivně na látku amfetamin/metamfetamin

Pod vlivem drog usedl za volant také osmatřicetiletý muž ze Sokolovska. V pátek 8. dubna letošního roku byl krátce před 15. hodinou zastaven a kontrolován policejní hlídkou ve vozidle značky BMW poblíž Chodova. Také on byl během silniční kontroly vyzván, aby se podrobil orientačnímu testu na přítomnost návykových látek, který vyšel pozitivní na látku amfetamin/metamfetamin. Také v tomto případě policisté řidiči zakázali další jízdu a převezli ho k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

Oběma mužům policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Jakub Kopřiva

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!