Rokycanští ochránci přírody se vydají na Kařezské rybníky

Rokycanští ochránci přírody se vydají na Kařezské rybníky
Na podzimně laděnou vycházku zaměřenou na pozorování ptačích opeřenců se vydají rokycanští ochránci přírody v sobotu 14. října a přidat se k nim může kdokoli.

Tato ornitologická akce je zároveň i součástí tradičního podzimního festivalu ptactva, který je zaměřen na ptačí migraci a šíření povědomí o stěhovavých druzích ptáků a prostředí, které při svých cestách využívají. Cílem vycházky jsou Kařezské rybníky, které skýtají útočiště celé řadě ptačích druhů vázaných na vodní prostředí. Navíc se zde zdržuje i orel mořský a další neméně zajímavé druhy.

Sraz zájemců je buď v 8.45 hodin před rokycanským vlakovým nádražím nebo v 9.15 hodin před zastávkou Českých drah v Kařezu. Odtud povede trasa kolem rybníků na vlak do Mýta. Vycházka je celodenní a s návratem je počítáno v podvečer. Zajímavá zhruba desetikilometrová trasa povede většinou v blízkosti vody. Pozornost tedy bude věnována především vodním ptákům. "Vidět však budeme moci při troše štěstí i ostatní zástupce ptačí říše. Doporučujeme se vhodně obléci, vzít si pohodlnou obuv a něco na opečení na ohni. Tam i zpět pojedeme vlakem, takže nutností je i drobný peníz na vlak i případné občerstvení v restauraci, které nám ukrátí čekání na vlak. Výhodou bude vlastní dalekohled, přičemž vycházka bude doplněna výkladem o zdejší fauně. Kontaktní telefonní číslo je 603239922," líčí šéf rokycanských ochranářů Pavel Moulis. 

Co se chystá:

25. listopadu – ochranářský ples – přátelské posezení s hudbou
Restaurace Na Střelnici Rokycany, 20.00 – 2.00 hodin, tombola, hudba PÁDY
26. prosince
– vycházka „Rokycanská stráň„ spojená s posezením
sraz v 14.00 hodin před nádražím Českých drah v Rokycanech, popřípadě v 16.00 hodin v salonku Restaurace „Železná„ v Rokycanech, neformální hodnocení roku

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!