Royal Rangers získají peníze na defibrilátor

Royal Rangers získají peníze na defibrilátor
Rada kraje schválila poskytnutí dotace ve výši 45 tisíc korun Záchranné službě Royal Rangers (ZSRR) na zakoupení nového defibrilátoru.

V současné době má ZSRR k dispozici pouze jeden automatický defibrilátor z původních tří (jeden defibrilátor byl odcizen a druhý se porouchal a nelze již opravit). Počet defibrilátorů je potřeba doplnit, proto se organizace obrátila na Plzeňský kraj s žádostí o dotaci na zakoupení AED typu Lifepak 1000, který je nezbytný pro záchranu životů při zástavě životních funkcí.

Záchranná služba Royal Rangers je nezisková organizace s více než 15letou historií a je provozována v dobrovolnickém režimu. Cílem organizace je přinášet do odlehlých regionů Tachovska, Mariánských Lázní a okolí specializovanou technickou a zdravotnickou pomoc. ZSRR zajišťuje horskou službu pro Český a Slavkovský les, kde v zimních měsících dlouhodobě provozuje čtyři stanoviště pro poskytování pomoci v horském terénu. V rámci spolupráce s městy, obcemi a IZS Plzeňského a Karlovarského kraje zajišťuje pomoc při přírodních kalamitách.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!