ŘSD postupuje se stavbou obchvatu Mošnova, na místě dejte pozor na dopravní komplikace

ŘSD postupuje se stavbou obchvatu Mošnova, na místě dejte pozor na dopravní komplikace
Stavba obchvatu Mošnova na silnici I/58 je v plném proudu. V těchto dnech stavebníci dokončují betonáž jedné z kruhových křižovatek.

Jan Rýdl, mluvčí ŘSD: “Právě tato kruhová křižovatka je jedním z nejdůležitějších milníků nebo řekněme jedním z těch 61 samostatných objektů této stavby, která jen pro ilustraci a zajímavost, je přesně 3333 metry dlouhá. Tento mix, který položil poslední kubíky betonu za námi, tak nás vlastně zorientoval s plnou platností v harmonogramu celé této stavby.”

Tomáš Neckář, hlavní stavbyvedoucí: “Je před námi ještě třetí třetina, kterou plánujeme dokončit na konci srpna. V prvním týdnu září budeme spouštět tento důležitý uzel do provozu. Současně probíhají práce i na začátku úseku stavby, kde se buduje křižovatka jižní. Tam se chystáme také dokončit okružní křižovatku a spustit silnici II/464 do provozu.”

Podle posledního sčítání tímto místem denně projede 11 tisíc vozidel, z toho 2000 je těžká kamionová doprava. Řidiči aktuálně jezdí v kyvadlovém režimu se semafory.

Jan Rýdl, mluvčí ŘSD: “Právě v této době, při výstavbě tohoto kruhového objezdu, je to dopravní řešení a režim pro řidiče velmi náročný, protože jak vidíte, tak ta kruhová křižovatka je z části hotová, z části zprovozněná, na části se staví. Zároveň jezdíme a zároveň stavíme a je to velmi problematické pro stavbu i pro řidiče.”

Tomáš Neckář, hlavní stavbyvedoucí: “Na této části okružní křižovatky je to velice komplikované, už projekčně byly práce naplánovány na tři etapy, kdy se různě přesměrovává doprava po dílčích úsecích kruhového objezdu a jsou z toho poměrně velké komplikace, musíme se s tím provozem vyrovnat a přizpůsobit se tomu těžkému provádění.”

Jan Rýdl, mluvčí ŘSD: “Tím, že toto je kruhová křižovatka, která bezprostředně odbavuje i provoz na mezinárodní letiště Leoše Janáčka, tak zároveň je to dopravní uzel, který eminentně zajímá správu letiště a celý ten region, ale mimo jiné i armádu, protože v září tady mají proběhnout tradiční Dny NATO a je třeba, aby armáda byla schopná od začátku září tady navážet techniku. I z tohoto pohledu je velmi důležité, zda stihneme stavbu toho kruháče, či nikoliv.”

Podle harmonogramu má být stavba celého obchvatu hotová v červnu roku 2024.

Zdroj: TZ PROTEXT

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!