Rychlostní test v Plzni před republikovým šampionátem vyšel Richardu Habermannovi

Rychlostní test v Plzni před republikovým šampionátem vyšel Richardu Habermannovi
Třetí díl GIANT LIGY v Plzni se jel opět až za tropického počasí, kdy teploměr na Rapidu ukazoval 28 °C. Sparta přijela v bojové náladě a útok na stupně vítězů rozjela na dvou frontách.

Sportovní odpoledne v Plzni na Rapidu odstartovala nejdříve mládež v kategoriích starší žáci, kadetky a kadeti, juniorky.
Závod se jel opět jako Velká cena Roman Kreuziger Cycling Academy.

Po mládežnických kategoriích odstartoval závod elite na 60km. Startovní pole se drželo pohromadě a body se dělily v jednotlivých bodovacích spurtech. Tým Sparty šel do závodu naladěný z víkendového pohárového vítězství a souboj o vítězství tentokrát rozjel na dvou frontách, kdy perfektně jezdícímu Habermanovi sekundoval v koncovkách i stájový kolega Jan Ryba.

Celý závod jako by se tentokrát hledali jezdci Boubalovo týmu Hello CTW, kdy si jezdci nemohli zvyknout na černou barvu lídra a Boubal tak bral nakonec až 6. místo celkového hodnocení.

Vyzdvihnout tentokrát musíme výkon Pavla Kelemena (Team Dukla Praha), který se skvěle orientoval v koncovkách a bez pomoci týmu vybojoval třetí místo.

Parádně jel i Petr Fiala (Topforex –ATT Investments Pro cycling Team), který se dokázal vklínit mezi souboje dvou týmů a obsadil 4. místo.

Na prémiích Bageterie Boulevard prestige (soutěž aktivity) opět zářil aktivitou Richard Habermann (AC SPARTA PRAHA) a upevnil si pozici v měsíci červnu i v této soutěži.

Ženám kralovala ve spurtu Hana Heřmanovská (SaF Zésseng/ASC-Immo Losch). Juniory vyhrál Maximilian Kerl (AUTHOR TEAM STUPNO). Kategorii Masters jezdce nad 40 let Petr Ruman (Cyklo Atom)


Richard Habermann v cíli:
„Rozjeli jsme to na dvou frontách, škoda že v pondělí bylo volno jinak bych určitě někde závodil. Teď si dám volno a v neděli mne čeká Mistrovství ČR.“

Další díl Giant Ligy 2021 pokračuje 22. června v Plzni, ve sportovním areálu SK RAPID.

foto: tomáš tesař

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!