Sokolov: Českoněmecká brožura představuje partnerská města

Sokolov: Českoněmecká brožura představuje partnerská města
Představitelé Sokolova společně s přáteli z bavorského Schwandorfu, partnerského města, pokřtili novou publikaci mapující památky a další zajímavosti obou měst. Myšlenka se zrodila u německých sousedů, jako jeden z mnoha důkazů dlouholetého přátelství, které tato města pojí.

Dvojjazyčná publikace obsahuje fotografie a popis přírodních zajímavostí i památek.

„Přátelství – to je slovo, které města Sokolov a Schwandorf spojuje,“ píše v úvodním slovu starosta Sokolova Jan Picka.

„Navzdory jazykové hranici vznikl příkladný vztah, který již nechceme postrádat,“ píše kolega ze schwandorfské radnice Andreas Feller.

Slavnostní křest proběhl v obou městech. Nejprve ve Schwandorfu 25. října, v Sokolově pak den po té. Zúčastnili se oba starostové, místostarostky Ulrike Roidl a Renata Oulehlová, dále Sabine Brunner, Johannes Lohrer, Kristina Damajková a další zainteresované osoby. Mezi nimi za partnerské komise Ernst Schober, Robert Valenti a Antonín Lebeda, ředitel MDK Sokolov Ladislav Sedláček, vedoucí odboru školství Městského úřadu Sokolov Barbora Bardonová, nebo vedoucí Sokolovského infocentra Kamila Heráková.

„V životě každého člověka je nejdůležitější zdraví a přátelství. Vážím si toho, které vzniklo mezi našimi městy a děkuji Vám,“ promluvila na sokolovském křtu místostarostka Renata Oulehlová.

„Jsem hrdá na toto dlouholeté pouto a mám radost z díla, které vzniklo. Pracovalo na něm opravdu hodně lidí,“ odpověděla její německá kolegyně a poděkovala přitom oběma představitelům komisí Ernstu Shoberovi a Antonínu Lebedovi.

Českoněmecká brožura bude k dispozici v městských infocentrech zdarma. Města je chtějí šířit dále v budovách úřadů a školách. 


Zdroj: město Sokolov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!