Sokolov: Dožilé pneu přijímá Sběrný dvůr zdarma (TV Západ)

Sokolov: Dožilé pneu přijímá Sběrný dvůr zdarma (TV Západ)
Od začátku února je v Sokolově možné odevzdat do Sběrného dvora v areálu firmy SOTES dosloužilé pneumatiky. Službu zdarma, o kterou projevili lidé velký zájem, město zavedlo ze dvou hlavních důvodů.

"Za prvé, pokud se můžeme alespoň trošku chovat ekologicky, tak to dělejme. A já si myslím, že pneumatiky, které budeme odevzdávat právě na sběrném dvoře a nepohazovat je v lesích a v loukách, tak to je ten základ ekologie, který by měl být v každým z nás. Další věc už je mnohem praktičtější, alespoň pro život města. My jsme tímto chtěli zabránit vzniku dalších černých skládek, kde bohužel již nepoužívané pneumatiky tak tvoří většinu těchto černých skládek. To znamená, že to byly zejména hlavní důvody, proč jsme k tomu přistoupili. Za tu dobu už jsme zaznamenali značný zájem, o čemž svědčí nejenom zhruba sedmdesát zájemců, kteří přivezli ty pneumatiky a odevzdali je bezplatně právě na sběrném dvoře, ale pokud budeme mluvit o počtu pneumatik, tak za ten měsíc je to kolem tří set kusů," uvedl místostarosta Sokolova Jan Picka.

Veřejné místo zpětného odběru pneumatik funguje nejen pro obyvatele města, ale pro všechny koncové uživatele, tedy i podnikatele s výjimkou pneuservisů. Pracovníci Sběrného dvora mohou nicméně odmítnout převzít gumy pokud mají v zařízení plnou kapacitu. A také v případě, když jsou pneumatiky znečištěné, například zalité betonem.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!