Sokolov: Město se připravuje na památku zesnulých

Sokolov: Město se připravuje na památku zesnulých
Památka zesnulých neboli dušičky, které každoročně připadají na 2. listopadu jsou tichou vzpomínkou na naše zemřelé. Město Sokolov proto zajišťuje vlídné podmínky, aby mohli občané prožít se svými nejbližšími klidné pietní chvíle.

Podle slov velitele sokolovských strážníků Mgr. Radka Neděly bude na městském hřbitově o bezpečnost a pořádek postaráno, a to jak díky technickým službám SOTES, které na místě citlivě udržují prostranství, tak i díky Městské policii Sokolov a Policii ČR. „Jsem velmi rád za to, že městská policie úzce spolupracuje s Policií ČR, protože díky naší součinnosti je ve městě bezpečněji. Co se týče Památky zesnulých, tak konkrétně městská policie bude mít na hřbitově asistenty prevence kriminality, kteří budou mít na starosti pravidelné prohlídky. Tyto kontroly budou probíhat v pravidelných intervalech od pátku 28. října do neděle 30. října vždy od dvanácti do osmnácti hodin,“ sděluje.

Strážníky městské policie zde budou lidé potkávat také velmi často. „Městská policie bude samozřejmě také na místě. Výjimka bude jen v případě, že budou muset strážníci vyjet na nějaké náhlé oznámení, které bude třeba prověřit,“ pokračuje velitel Městské policie Sokolov Mgr. Radek Neděla.

Prevenci proti kriminalitě bude na parkovišti vedle hřbitova zajišťovat Policie ČR. „Co se týká parkování vozidel, tak to je především v gesci státních policistů. Ti se budou především zaměřovat na vykrádání aut. My jako městská policie budeme dohlížet na to, aby nedocházelo k narušování veřejného pořádku, a to jak na hřbitově, tak i v okolí hřbitova,“ dodává Neděla.

Zdroj: Město Sokolov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!