Sokolov: Řidiče autobusu ohrožoval injekční stříkačkou

Sokolov: Řidiče autobusu ohrožoval injekční stříkačkou
Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání třicetiletého muže ze Sokolova, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

Ve čtvrtek 11. srpna letošního roku měl obviněný krátce před 22. hodinou vstoupit v Sokolově do vozovky a postavit se před přijíždějící autobus. Následně měl čtyřicetiletý řidič autobusu, který se s obviněným mužem znal, zastavit a po chvíli otevřít dveře autobusu, což po něm třicetiletý muž požadoval. Obviněný měl do vozidla vstoupit a řidiče začít ohrožovat injekční stříkačkou naplněnou neznámou tekutinou. Řidič autobusu měl i s mužem pokračovat v jízdě. Ten mu přitom měl vyhrožovat fyzickým napadením a bodnutím injekční stříkačkou v případě, že mu nevydá finanční prostředky. Řidič mu nakonec po neustálém vyhrožování ze strachu o svůj život a zdraví vydal finanční prostředky z tržby. Poté obviněný muž autobus opustil.

Celá událost byla na linku 158 oznámena až druhý den v odpoledních hodinách. Policisté se začali případem okamžitě zabývat a třicetiletého muže během několika desítek minut zadrželi.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Jakub Kopřiva


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!