Sokolov: S čerpáním Evropských dotací pomáhá městu europoslanec Ondřej Knotek

Sokolov: S čerpáním Evropských dotací pomáhá městu europoslanec Ondřej Knotek
Ve snaze podpořit obnovu Sokolovska a zvládnout jeho hospodářskou transformaci vedení města dlouhodobě spolupracuje také s europoslancem Ondřejem Knotkem. Kromě komunikace s Evropskou komisí, která je zodpovědná za řízení fondů, pomáhá Ondřej Knotek městu i s přípravou strategie pro čerpání finančních prostředků z fondu Spravedlivá transformace, na kterém se při projednávání v Evropském parlamentu jako zpravodaj podílel.

„Sokolovsko je nádherný region, který má navíc obrovský potenciál. Velmi pozitivně proto vnímám současné úsilí vedení města, které spočívá ve využití veškerých dostupných finančních zdrojů pro další rozvoj Sokolova. Jsou to důležité kroky, které povedou k vytvoření atraktivních pracovních míst a zajištění nadstandardní občanské vybavenosti a služeb pro občany. Je mi ctí, že mohu být součástí této zásadní transformace." sdělil Ondřej Knotek

Fond Spravedlivá transformace je zásadním nástrojem pro podporu regionů, které jsou nejvíce zasažené těžbou uhlí. Jeho hlavním cílem je zabránit prohlubování nerovností mezi regiony a zmírnit negativní dopad transformace na obyvatele těchto oblastí, zejména na zaměstnance postižených odvětví.

„Zkušenosti pana europoslance z Bruselu a jeho vztahy s Evropskou komisí jsou pro nás velmi cenné a mohou pomoci městu v čerpání dotací. Naši součinnost považuji za příklad toho, jak mohou místní a evropské orgány efektivně spolupracovat na řešení klíčových výzev,“ doplňuje starosta Sokolova Petr Kubis.

Zdroj: Město Sokolov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!