Sokolov: Ve vnitrobloku ulic Vítězná a Atletická se vysadí nové růžové keře

Sokolov: Ve vnitrobloku ulic Vítězná a Atletická se vysadí nové růžové keře
V rámci podzimní kontroly dětských hřišť spojené také s obhlídkou na stavbách, které v Sokolově aktuálně probíhají, se zástupci vedení města společně s pracovníky SOTESU zajeli podívat i na vnitroblok v ulicích Vítězná a Atletická.

„V rubrice Dotazy na starostu jsem obdržel stížnost jednoho z občanů, že prý nic ošklivějšího v Sokolově neviděl a jestli je možná oprava. Přijel jsem se na místo podívat a musím konstatovat, že je to jeden z nejhezčích vnitrobloků, jaké ve městě máme. Bohužel se úplně nevydařila výsadba růží, kterou projektant navrhl. O ty se nikdo nestaral a teď jsou to spíš keře divokých růží, které zasahují i na chodník. S pracovníky SOTESU jsem se domluvil, že keře vytrháme a zasadíme nové, o které se bude lépe pečovat,“ doplnil starosta Sokolova Petr Kubis

Na úpravě vnitrobloku se začalo pracovat v roce 2019 v rámci projektu Regenerace veřejného prostranství na sídlišti. Část financí na realizaci pokryla dotace. Projekt se ale netýkal pouze revitalizace vnitrobloku. Dotace byla poskytnuta také na rozšíření parkoviště v ulici Atletická, kde se zvýšil počet parkovacích míst z 11 na 33.

Zdroj: Město Sokolov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!