Sokolovsko: Dva chlapci se vloupali do sklepní kóje

Sokolovsko: Dva chlapci se vloupali do sklepní kóje
Kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání dvou mladistvých chlapců ze Sokolovska, které obvinili ze spáchání provinění krádeže a porušování domovní svobody. Takového protiprávního jednání se měli dopustit koncem září minulého roku v malé obci na Sokolovsku.

Po předchozí domluvě měli v odpoledních hodinách násilně vniknout do sklepní kóje v bytovém domě. Z té poté měli odnést doslova vše, co se dalo. V jejich hledáčku skončilo například lyžařské vybavení, jízdní kolo, dětské sáně a další předměty, které zde měli majitelé uschované.

Jeden z obviněných měl v páchání trestné činnosti pokračovat i v následujících měsících. V období od listopadu roku 2019 do ledna tohoto roku, měl nejméně ve třech případech krást zboží z prodejen. Jednalo se například o různé druhy oděvů, parfémů, hraček a elektroniku. V jednom případě se mu však jeho lup nevydařil. Poté, co si zboží ukryl do přinesené tašky a chtěl odejít, byl za pokladní zónou zadržen místní ostrahou. Svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši kolem 25 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí oběma obviněným trest odnětí svobody až na 1,5 roku.

nprap. Eva Valtová

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!