Sokolovsko: Zpronevěřila přes sto tisíc

Sokolovsko: Zpronevěřila přes sto tisíc
Kriminalisté z Oddělení hospodářské kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání 23leté ženy ze Sokolova, kterou obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu zpronevěra.

Obviněná žena jako zaměstnankyně restaurace v malé obci na Sokolovsku, kde je možné i sázet na sportovní utkání, byla pověřená k příjmu sázek. V období od srpna do listopadu si měla z poklady z přijatých sázek přisvojit finanční hotovost v celkové výši přes 50 000 Kč, které následně použila pro svou potřebu. V měsíci říjnu si měla po předchozí domluvě a společným jednáním s další ženou přisvojit z výherních automatů částku v celkové výši téměř 60 000 Kč. Celkem tak svým jednáním způsobila škodu přes 110 000 Kč.

Jelikož způsobila větší škodu, hrozí jí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až pět let. 

Také policisté na Obvodním oddělení v Rotavě sdělili podezření ze spáchání přečinu zpronevěra 39letému muži ze Sokolovska. Tomu byla v měsíci březnu svěřena finanční hotovost, výplata od zaměstnavatele v SRN, kterou měl dle ústní dohody do následujícího dne předat 50leté ženě, která byla v pracovní neschopnosti a nemohla si tudíž výplatu v SRN vyzvednout. Podezřelý muž však do současné doby finanční hotovost i přes opakované urgence nevrátil a poškozené ženě tak měl způsobit škodu v celkové oznámené výši kolem 25 tisíc korun.

V případě prokázání viny může být potrestán odnětím svobody až na dva roky.

nprap. Kateřina Krejčí

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!