Synlab v Plzni otevřel nové mobilní odběrové místo

Synlab v Plzni otevřel nové mobilní odběrové místo
Společnost synlab czech s.r.o. otevřela v pondělí v Plzni nové mobilní odběrové místo pro odběry na vyšetření přímého průkazu infekce SARS-CoV-2 metodou PCR.

Pracoviště v ulici Majerova mohou navštívit samoplátci i lidé indikovaní lékařem, vždy však pouze po předchozím objednání v online rezervačním systému. V průběhu listopadu společnost otevře nová odběrová místa pro odběry k vyšetření přímého průkazu infekce SARS-CoV-2 také v Brně, Hradci Králové, Liberci a Znojmě.

Od pondělí 9. listopadu provozuje společnost synlab czech s.r.o. v Plzni nové mobilní odběrové místo na odběry pro vyšetření přímého průkazu infekce SARS-CoV-2. Pracoviště mohou navštívit jak samoplátci, tak pacienti indikovaní lékařem. Nachází se v ulici Majerova vedle budovy sídla laboratoře SYNLAB s číslem popisným 2525. „Při cestě na odběr do nového mobilního odběrového pracoviště se mohou návštěvníci orientovat podle značení, které je rozmístěné v okolí. Před jeho návštěvou se však nesmí zapomenout předem objednat v online rezervačním systému na webu www.synlab.cz/covid-19,“ upozorňuje vedoucí odběrových pracovišť SYNLAB Martina Vršková, DiS. Otevírací doba odběrového místa je každý všední den od 8 do 12 hodin. Zdejší pracovní tým, který čítá jednu odběrovou sestru a jednu administrativní pracovnici, bude schopen denně odbavit až 50 objednaných pacientů.

Cena testu pro přímý průkaz infekce SARS-CoV-2 v odběrových pracovištích SYNLAB je 1 756 Kč bez potvrzení bezinfekčnosti, s potvrzením o 100 Kč více, tedy 1 856 Kč. Za účelem odběrů pro tento druh vyšetření provozuje společnost synlab czech s.r.o. na území České republiky aktuálně 9 odběrových pracovišť, a to dvě v Českých Budějovicích, po jednom v Českém Krumlově, Brně, Plzni a Znojmě a tři v Praze. „Otevírání nových odběrových míst pomáhá urychlit čekací dobu na podstoupení odběru pro vyšetření infekce SARS-CoV-2, čímž lze zároveň docílit zlepšení aktuálního stavu pandemie v České republice. Během listopadu proto otevřeme další mobilní odběrová pracoviště v Brně, Hradci Králové, Liberci a Znojmě,“ říká ředitelka společnosti synlab czech a synlab slovakia Kateřina Bílly Danyšová. Více informací o testování koronaviru v laboratořích SYNLAB se dočtete na webových stránkách www.synlab.cz/covid-19.

Laboratoře SYNLAB se po zařazení na seznam akreditovaných laboratoří zapojily do testování na přítomnost infekce SARS-CoV-2 v pondělí 16. 3. 2020. Od tohoto data již otestovaly přes 100 000 vzorků a své kapacity neustále navyšují. Vzorky k nim putují ze zdravotnických zařízení, vlastních odběrových pracovišť a soukromých společností, jako je například řídící orgán evropského fotbalu UEFA či filmové produkce.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!