Tachov dostane dotaci na nákup mamografu

Tachov dostane dotaci na nákup mamografu
Rada schválila a doporučila ke schválení krajskému zastupitelstvu poskytnutí individuální dotace 2,5 mil. Kč na nákup digitálního mamografického přístroje vč. diagnostické stanice městu Tachov.

 Přístroj pro mamografické vyšetření v ceně 5 mil. Kč využije město Tachov na Poliklinice Tachov, která je jeho příspěvkovou organizací. Poliklinika Tachov má nezastupitelnou roli v zajištění péče v na Tachovsku, kde chybí nemocnice akutní péče. Více než 15 let zde provádí mamografická vyšetření pacientek a ve spolupráci s FN Plzeň následně řeší související zdravotní výkony a případnou návaznou péči. Město Tachov využije dotaci Plzeňského kraje a zbylou část pořizovací ceny uhradí ze svého rozpočtu.

„Zpřístupnění zdravotní péče na Tachovsku považuji za velmi důležité. Vzhledem k absenci nemocnice akutní péče je nutné, abychom touto formou podpořili důležitou ambulantní péči na tachovské poliklinice. Prevence zejména v oblasti rakoviny prsu je velmi důležitá a právě pořízením mamografického přístroje pomůžeme městu zpřístupnit tato vyšetření ženám na Tachovsku,“ říká hejtmanka Ilona Mauritzová.

Štítky: mamograftachov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!