Úvodní Grand Prix v Plzni vyhrál Pavel Kelemen

Úvodní Grand Prix v Plzni vyhrál Pavel Kelemen
Úvodní díl GIANT LIGY v Plzni se jel nakonec v ideálním cyklokrosovém počasí, kdy teploměr na Rapidu ukazoval necelých 14 °C. Po deštivé předpovědi počasí, tak na závodníky a diváky nakonec nespadla jediná kapka vody.

Na závodníky tentokrát čekalo prvenství na pásce a novinka handicapovaný start, kdy 30 vteřin před pelotonem Elite vyrazili v před jezdci kategorie masters, ženy a junioři. Nejlépe si s touto novou výzvou poradil nadějný mladík Dukly Praha Milan Kadlec, který i díky tomu dokázal celkově nasbírat úctyhodných 19 bodů, což by mu v celkové klasifikaci zaručilo i první místo v kategorii Elite.

V úvodu startu byli jezdci tak natěšeni, že v prvním průjezdu za páskou došlo k menší kolizi a pádu několika málo jezdců. Nakonec to bylo jen pár odřenin a škrábanců na laku kol, ale jelo se dál.

Po dostižení jezdců, kteří startovali s handicapem, se celé startovní pole drželo pohromadě. Prakticky každý únik byl hned zlikvidován a pro body si spurtovali jen ti nejrychlejší. A právě Pavel Kelemen měl nejvíce sil a dostatečnou rychlost. Jediný kdo mu dokázal odolávat, byl další mladík z ČEZ Cyklo Team Tábor Šimon Vaníček. Jako jediný dokázal i chvilku bodově vzdorovat právě Kelemenovi.

Vaníček byl vidět i na prémiích a v dalším závodě se oblékne do puntíkovaného dresu nejaktivnějšího jezdce.

V závodě se moc nedařilo jezdcům týmu Hello CTW, v čele s Martinem Boubalem, ale je to začátek a my se těšíme na další souboje.

Na prémiích Bageterie Boulevard prestige (soutěž aktivity) jsme mohli vidět velký souboj dvou borců Šimona Vaníčka (ČEZ Cyklo Team Tábor) a Richarda Habermanna (AC SPARTA PRAHA). Nakonec se z vítězství i z puntíkovaného dresu mohl radovat Vaníček o jediný bod před Habermannem.

Ženám kralovala Kristýna Burlová (Team Dukla Praha). Juniory vyhrál Milan Kadlec (Team Dukla Praha), který nasbíral neskutečných 19b, a to by mu zajistilo první místo v kategorii ELITE!  Kategorii Masters jezdce nad 40 let Petr Ruman (Cyklo Atom).


Pavel Kelemen v cíli:
„Nohy jsem měl dobrý, pro mě je to vlastně první vítězství na GIANT LIGA v Plzni, a prakticky jsem si to užíval“.

Další díl Giant Ligy 2022 pokračuje v sobotu 30. dubna v Plzni, ve sportovním areálu SK RAPID již v 16:30hod.

foto: tomáš tesař


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!