V Chomutově ocenili dárce krve

V Chomutově ocenili dárce krve
Ve středu 29. září se v prostorách kostela svatého Ignáce v Chomutově uskutečnil tradiční slavnostní akt, při němž byli oceněni chomutovští dárci krve. Tentokrát byl určen dárcům s 80 a 120 bezpříspěvkovými odběry krve, kteří za svou ušlechtilou činnost obdrželi zlaté kříže Českého červeného kříže.

Slavnostnímu zápisu do pamětní knihy byli přítomni Milan Märc, náměstek primátora, Jana Píšová, ředitelka Úřadu oblastního spolku Českého červeného kříže Most a MUDr. Vladimíra Kašková, primářka hematologicko-transfuzního oddělení Nemocnice Chomutov.

„Dobrovolné dárcovství krve je ušlechtilou, vysoce humánní činností a projevem hluboké lidskosti. Je pravda, že dárců krve bohužel ubývá. Nyní v období epidemie coronaviru byl kolikrát opravdu veliký nedostatek určitých krevních skupin a je úžasné, že kdykoliv se někde objevila prosba transfúzní stanice, vždy se našlo veliké množství dárců krve, kteří okamžitě přispěchali na pomoc. Za to vám i všem ostatním dárcům patří náš obdiv a uznání,“ ocenil dárce v úvodním slovu náměstek primátora Milan Märc.

19 dárkyň a dárců bylo oceněno zlatým křížem ČČK 2. třídy za 120  bezpříspěvkových odběrů. 39 dárců a dárkyň bylo oceněno zlatým křížem ČČK 3. třídy za 80  bezpříspěvkových odběrů. Dárci mimo zlatých křížů a diplomů od Českého červeného kříže obdrželi od náměstka primátora sadu broušených sklenic na červené víno s motivem města a květinu.

Kulturní doprovodný program zajistil chomutovský smíšený pěvecký sbor NA-HLAS!


TZ: Chomutov

Fotka od Julio César Velásquez Mejía z Pixabay

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!